CastellĂł impulsa el sistema de la masoveria urbana

0
840

Amb aquest sistema, els propietaris d’edificis o habitatges desocupats cedeixen el dret a viure-hi a una persona o a un grup de persones que, a canvi de no pagar lloguer o pagar un lloguer molt baix, es comprometen a reformar o mantenir l’habitatge en bones condicions


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha posat en marxa una nova campanya per impulsar la masoveria urbana al municipi. El consistori distribuirà un fulletó informatiu i oferirà un servei d’assessorament a les persones interessades. Amb aquest sistema, els propietaris d’edificis o habitatges desocupats cedeixen el dret a viure-hi a una persona o a un grup de persones que, a canvi de no pagar lloguer o pagar un lloguer molt baix, es comprometen a reformar o mantenir l’habitatge en bones condicions.

Des de l’Ajuntament oferiran un servei d’intermediació entre els propietaris i els inquilins a través d’una entitat amb experiència. Els que s’hi acullin tindran com a garantia un contracte on es detallaran les tasques que es faran a l’habitatge. També es farà una revisió periòdica i un seguiment de les obres i, en cas que també hi hagi un pagament monetari, es garantirà el cobrament del lloguer i s’oferiran bonificacions fiscals als propietaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li