CastellĂł homenatja Modest Prats

0
843

Amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort, el passat divendres 29, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, va organitzar una jornada de record


 

El municipi va retre homenatge al castelloní Modest Prats i Domingo, filòleg, professor, teòleg i eclesiàstic, nascut a la vila l’any 1936 i que va morir a Girona el 29 de març del 2014. Amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort, el passat divendres 29, l’ajuntament de Castelló d’Empúries, a través del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, va organitzar una jornada de record. A les 12 del migdia, es va celebrar una taula rodona a la sala Gòtica de l’Ajuntament, moderada pel doctor Narcís Iglesias Franch, professor de Filologia Catalana de la UdG i amb la participació d’antics alumnes de Modest Prats: Xavier Renedo, Josep M. Fonalleras, Puri Gómez, Lluís Clara i Maite Puigdevall.

PLACA COMMEMORATIVA. seguidament, es va destapar una placa commemorativa de senyalització patrimonial a la casa natal de Modest Prats _coneguda antigament com a Cal Ferrer de les Alegries_ a la plaça Catalunya de la vila, a càrrec de Modest Prats, professor de Pedagogia de la UdG i representant de la Fundació Modest Prats del Bisbat de Girona.

L’acte va comptar amb la col·laboraciĂł de la CĂ tedra de Patrimoni Literari Maria Ă€ngels Anglada – Carles Fages de Climent de la UdG, de la FundaciĂł Modest Prats del Bisbat de Girona i l’Institut d’Estudis Catalans. La taula rodona es va ser coorganitzada juntament amb MariĂ ngela Vilallonga, directora de la CĂ tedra de Patrimoni Literari i actual consellera de Cultura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li