Castelló edita una guia d’acollida per facilitar la integració

0
800

L’eina dona informació sobre l’empadronament, tràmits d’estrangeria, sanitat, escolarització, ocupació, habitatge, serveis socials, joventut, festes i tradicions, transport urbà, convivència i equipaments d’interès 


Castelló d’Empúries va presentar la setmana passada la ‘Guia d’acollida’, editada en cinc llengües diferents, i adreçada a les persones nouvingudes. La publicació vol facilitar la integració dels immigrants amb informació bàsica de serveis i recursos públics.

La guia dona informació sobre l’empadronament, tràmits d’estrangeria, sanitat, escolarització, ocupació, habitatge, serveis socials, joventut, festes i tradicions, transport urbà, convivència i equipaments d’interès. També es pretén donar a conèixer a les persones nouvingudes els drets i els deures que «tenim dins la nostra societat».

L’alcalde, Salvi Güell, va destacar que «el nostre és un municipi amb 73 nacionalitats diferents […] i entenem que per una bona convivència és bo que tinguem una guia que doni pautes per viure en una comunitat que ara també serà la seva». A banda, la regidora de Benestar i Famílies, Anna Massot, va parlar d’una guia molt completa, «fins i tot útil per a gent que ja viu aquí».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li