Castelló detecta un augment de delictes i reforçarà la plantilla de la Policia Local

0
1027

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries reforçarà la plantilla de la Policia Local, perquè en els darrers mesos ha detectat un augment dels actes bandàlics i dels delictes. Així ho va avançar el regidor de Governació i Seguretat Ciutadana, Julià Genovès, durant l’últim ple ordinari, a instàncies d’una intervenció del regidor d’ERC Josep Maria Canet.
Canet es va mostrar preocupat per una sèrie de successos que han tingut lloc al municipi en les darreres setmanes. “Hi ha hagut dues estrebades a senyores a Castelló, durant les festes de Nadal una colla de bàndals va arrencar tots els arbres de Nadal, al carrer Figueres hi va haver un incident amb diversos cotxes aixafats, diversos cotxes amb vidres trencats al sector Puigmal, dos incendis al Trabuc… I suposo que n’hi ha molts més que jo no conec”, va relatar el republicà.
Genovès va admetre que del setembre cap aquí hi ha hagut un augment important de les faltes, i que la plantilla de la Policia Local és “insuficient”. Davant d’aquesta situació, i tenint en compte que dos agents han agafat una comissió de serveis, l’àrea de Recursos Humans ja prepara els plecs per contractar sis funcionaris interins que reforçaran el cos entre l’abril i el setembre. “Volem posar fre a tot aquest desenfreno que s’està produint”, va explicar Genovès, que vol que la tasca policial “sigui no només més visual, sinó que també més efectiva”.

no hi haurà mancomunació. En els darrers mesos també s’havia parlat de la possibilitat de crear un cos policial mancomunat amb competències tant a Castelló d’Empúries com a Sant Pere Pescador, que actualment no té Policia Local. Finalment, però, l’Ajuntament castelloní ha desestimat aquesta opció perquè considera que és inviable econòmicament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li