Castelló d’Empúries tanca amb èxit la 29a edició del Terra de Trobadors

0
1142

Després de tres dies es posa fi a una celebració que ha aconseguit aplegar més de 45.000 visitants


 

Castelló d’Empúries tanca amb un balanç molt positiu la 29a edició de Terra de Trobadors. Més de 45.000 persones han visitat una de les festes medievals més importants de tot Catalunya. Durant tres dies el públic ha pogut gaudir d’una edició que ha girat al voltant de l’època del comte d’Empúries Hug V (1269-1277), en què s’han recreat espectacles de l’època com el gran sopar medieval o la batalla campal al pont Vell. Aquests actes especials s’han programat juntament amb els ja tradicionals, com el gran torneig de cavallers – Memorial Fernando Arnau, el corretavernes, «El cau dels monjos» o «Les meuques del bordell». Amb més de 200 activitats, l’organització va optar per programar espectacles i propostes dins de la mateixa franja horària, per intentar evitar aglomeracions. Un encert, segons l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell: «Aquesta coincidència horària és una de les millores d’enguany. Estem contents perquè hem aconseguit que el públic assistent pugui gaudir al màxim possible de les propostes amb un alt nivell de confortabilitat».

A LES XARXES. Aquesta edició també ha estat pionera per celebrar la primera trobada d’instagramers organitzada per la comunitat Descobreix Catalunya i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Gairebé un centenar de persones han compartit les seves fotografies a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #terradetrobadors2019.

QUALITAT PER SOBRE DE QUANTITAT. Terra de Trobadors vol continuar creixent, no només en quantitat, sinó sobretot en qualitat. El director, Guillem Fernàndez-Valls, ha assegurat que en aquesta edició ja s’ha produït un salt qualitatiu molt important. Les mateixes entitats han ofert una proposta més atractiva, gràcies en part a l’assessorament que reben des de fa temps de professionals de les arts escèniques. Un clar exemple el vam poder veure en el gran torneig medieval, on es van incorporar nous elements que li van donar una major espectacularitat. Els 1.200 m2 del poblat medieval, plens de construccions, i amb recreacions d’oficis i fins i tot amb una zona militar, van aconseguir transportar el públic visitant a l’edat mitjana. L’organització ha informat que valorarà en els pròxims dies els resultats de l’edició d’enguany, moment en el qual ja començaran a treballar en una edició molt especial: la 30a. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li