Castelló d’Empúries preveu obrir una nova oficina policial a la plaça dels Homes

0
610

És una de les mesures que han pactat tots els regidors de l’Ajuntament per combatre la inseguretat al municipi


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries té previst organitzar patrulles a peu i de proximitat pels mercats setmanals, i instal·lar un punt de policia fixa a la plaça dels Homes, punt neuràlgic del centre històric, amb el 2022 com a termini màxim. Aquesta és una de les mesures que han acordat tots els regidors de l’Ajuntament, i que es van aprovar en l’últim ple ordinari, per combatre la inseguretat al municipi. Però no és l’única.

Amb el primer trimestre de l’any que ve com a horitzó, la Corporació també té previst ampliar la xarxa de càmeres de videovigilància que ja hi ha repartides per tot el terme municipal. I ja durant aquest 2021, es cobriran diverses places de la Policia Local (a part de rellevar el personal que es jubili, s’incorporaran un inspector, un caporal, tres agents i altres agents interins), i també valoraran la possibilitat d’implantar una xarxa de radars mòbils.

A més, també s’elaborarà un cens d’immobles buits provinents de grans tenidors per fer polítiques «que en gravin la propietat i en fomentin el seu ús»; s’identificaran els ocupants d’habitatges sense permís de la propietat (recordem que en molts casos l’augment de la delinqüència s’atribueix a alguns d’aquests ocupes), i aquest mateix 2021 es posarà en funcionament un servei d’assessorament i orientació jurídica bàsics de suport a les persones afectades per immobles ocupats.

PARADES DE FINS A 12 M. El mateix ple també va aprovar inicialment la nova Ordenança Municipal de venda no sedentària dels mercats, que adapta la normativa actual, del 2016, a la nova legislació. Entre els canvis més destacats hi ha la limitació de les parades, que no podran superar els 12 metres lineals (excepte els camions-botiga, que podran arribar als 16 m); la prohibició de bosses que no siguin compostables, o l’obligatorietat de posar pantalles o vitrines per protegir els productes sanitaris no envasats. A més, l’Ajuntament sancionarà els firaires que no compleixin la normativa de respectar els metres lineals, la distància entre parades, els que col·loquin mercaderies a terra o els que per qualsevol altre cosa posin en perill la salut dels clients.

PLAÇA DE LES PALMERES. Paral·lelament, es va fer la segona aprovació provisional del document que proposa modificar el POUM per fer un canvi d’usos a la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava. Concretament, es vol passar del sistema d’aparcament en zona portuària a l’equipament cultural-socialreligiós, perquè l’Ajuntament hi vol construir un nou equipament. Aquest tràmit vol complir els requeriments del Departament de Territori i Sostenibilitat, que va tombar la primera aprovació. La idea és construir-hi un edifici de planta baixa, que no pot superar els 7 metres d’alçada, i que ocuparà el 40% de la superfície de la plaça.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li