Castelló d’Empúries prepara la XXII Jornada Europea de la Cultura Jueva

0
621

Les activitats començaran el divendres 3 de setembre a la tarda, amb una visita comentada a través de la Sinagoga del Puig Mercadal, que també inclou una degustació de vi caixer, elaborat complint amb les normes ortodoxes de caràcter dietètic que imposa el judaisme


Castelló d’Empúries és sumarà a la celebració de la Jornada Europea de la Cultura Jueva durant el primer cap de setmana de setembre, quan es celebra la Jornada Europea de la Cultura Jueva.

Les activitats començaran el divendres 3 de setembre a la tarda, amb una visita comentada a través de la Sinagoga del Puig Mercadal, que també inclou una degustació de vi caixer, elaborat complint amb les normes ortodoxes de caràcter dietètic que imposa el judaisme. També el dissabte es realitzarà un taller d’iniciació a l’escriptura hebrea a càrrec de la historiadora Ariadna Comas. A les 17 h s’oferirà la tradicional visita «Castelló d’Empúries en clau jueva» a càrrec d’EmpordàBrava. Les activitats de dissabte clouran amb el concert del Grup Klaima que interpretarà L’ànima del Klezmer a partir de les 19.30 h.

Les activitats es reprendran l’endemà amb la visita guiada «El llegat cultural i arqueològic jueu a Castelló d’Empúries», on els participants podran visitar el centre històric i les sales del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó on podran contemplar la col·lecció de làpides jueves que allotja aquest centre. Totes les activitats de la Jornada Europea de la Cultura Jueva requereixen reserva prèvia a la pàgina web del consistori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li