Castelló d’Empúries impulsa un projecte d’horts comunitaris

0
528

En principi hi haurà 12 parcel·les de 72 m2 que s’adjudicaran a través d’un concurs


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries està acabant d’arranjar les parcel·les dels nous horts comunitaris perquè els usuaris els puguin començar a treballar a principis del 2022. El projecte té un triple objectiu. D’una banda, oferir un espai comunitari i intergeneracional on les persones que ho desitgin puguin treballar un hort ecològic amb un assessorament i seguiment per part de l’Ajuntament. En principi hi haurà 12 parcel·les de 72 m2 que s’adjudicaran a través d’un concurs.

D’altra banda, la iniciativa també vol crear un espai en el qual es puguin portar a terme projectes de formació reglada com un Pla de Transició al Treball (PTT), la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) o cicles formatius. I per últim, es pretén disposar d’un espai d’horticultura didàctic i pedagògic per poder-hi desenvolupar visites guiades d’escoles o altres tipus de grups i visitants. El projecte es desenvoluparà en una finca rústica dels Horts del Molí.

De fet, fa uns mesos el Consistori ja va signar un contracte de lloguer amb opció de compra amb els propietaris. L’espai s’ha considerat idoni tant per les característiques com per la seva ubicació (molt propera a la Farinera i a altres equipaments municipals), i pel fàcil accés per a maquinària agrícola i vehicles. A més, la finca disposa d’unes construccions que permetrien guardar-hi tot el material sense haver de construir una estructura nova, i també té les condicions adequades per a instal·lar-hi el sistema de reg.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li