Castelló d’Empúries celebra la Diada amb una setmana d’activitats

0
771

Els actes es faran al llarg de tota la setmana fins el 25 d’abril i en destaca, entre d’altres, el concert de Gemma Humet


 

Castelló d’Empúries ha programat un ventall d’activitats per celebrar la diada de Sant Jordi durant tota la setmana. Les activitats es repartiran entre els dies 17 i 25 d’abril i seran per tots els púbics i en petit format, adaptant els espais i limitant l’aforament. El consistori ha editat un programa amb els esdeveniments de la celebració, que ha comptat amb la participació de l’Ecomuseu Farinera, la Biblioteca i entitats del poble. Pel que fa a les activitats, cal destacar-ne el taller familiar de cuina Fem galetes de Sant Jordi de l’Ecomuseu Farinera, Contes de dracs i cavallers a càrrec de Jep Gasulla, organitzat per la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, o la Llegenda a càrrec de Despertaferro. Aquestes són propostes per a la mainada més petita; pel que fa al públic adult, s’ha programat la presentació del llibre Castelló desaparegut de Manel Puig i Marisa Roig, que recupera imatges dels espais de Castelló que ja no hi són. En aquest mateix sentit, es farà l’espectacle Memòries líquides, veus de safareig de Rosa Vendrell: es tracta d’un repàs de temps passats i converses contextualitzades en espais tan emblemàtics com el rentador públic.

GEMMA HUMMET, EN CONCERT. Cal destacar que durant aquesta setmana sonarà la música a Castelló d’Empúries. Per una banda, hi haurà el concert de Gemma Humet al Pati del Palau dels Comtes, i per l’altra, el concert de Sant Jordi amb la Cobla els Rossinyolets.

ENTITATS. Com cada any, les entitats tenen un pes important en la celebració. És per això que La Cia. El Paller presenta Carrer Cultura, una mostra de portes obertes de l’escola de dansa. L’Associació Cultura i d’Esbarjo projectarà La librería, d’Isabel Coixet. El Grup de teatre Esplais i Tequatre, tornen amb una lectura de poemes de Joan Margarit amb acompanyament musical de Marta Rodeja i Adrià Bardera. Per últim, L’associació Despertaferro farà reviure La Llegenda, una representació per a tots els públics amb la col·laboració de la Cort d’Empúries i dels Senyors del Foc.

 


  • Pots consultar l’Especial de Sant Jordi, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li