Castelló construirà una gossera

0
457

Aproven el canvi de planejament per ubicar-la en un terreny proper al polígon industrial del pla


 

Primer pas per a la construcció d’una gossera municipal a Castelló d’Empúries. El ple de dijous va aprovar una modificació puntual del planejament municipal perquè els terrenys on es vol emplaçar, que actualment estan qualificats de sòl no urbanitzable agrícola, passin a ser sòl d’equipaments. Es tracta d’una parcel·la de 7.500 m2 ubicada molt a prop del polígon industrial el Pla.

Actualment l’Ajuntament presta el servei a través d’un conveni que té signat amb ProGat i Gos Ampuria, però el POUM aprovat el 2014 va requalificar els terrenys on hi ha les instal·lacions de l’associació, i això va precipitar la voluntat de construir l’equipament municipal (legalment ProGat no pot seguir on és).

Durant el ple, el portaveu de SOM Empuriabrava i Castelló, Agustí Ayats, i el del PSC, Jaume Moret, van demanar que s’aprofités una de les tres finques que l’Ajuntament té al mateix polígon per ubicar-hi la gossera, però l’equip de govern ho va descartar perquè consideren que estratègicament no ha d’estar al mig del polígon. A més, Ayats va apuntar que no cal construir una gossera municipal quan molt aviat se’n construirà una de comarcal. Però l’alcalde, Salvi Güell, li va respondre que Castelló no ha participat mai en la gossera comarcal, ni ho vol fer, perquè tenen capacitat de gestionar-ne una de pròpia i, a més, consideren que «el seu funcionament deixa molt a desitjar». El portaveu de SOM també va demanar que el punt es deixés sobre la taula perquè havia detectat diversos errors en l’expedient, però el govern no ho va acceptar, i finalment la modificació es va aprovar.

Ara l’expedient se sotmetrà a informació pública durant 45 dies, però més enllà d’això no hi ha terminis fixats. El projecte encara no està redactat, però ja se sap que el nou equipament costarà uns 200.000 euros (30.000 dels quals són per comprar els terrenys). Serà una construcció de planta baixa, amb un sostre màxim de 700 m2 i una alçada màxima de 5 m, que podrà portar annexes gàbies amb sostre de malla folrada. I es convocarà un concurs per a la seva gestió.

APUGEN EL SOU DELS EMPLEATS. L’altre punt destacat de l’ordre del dia era l’aprovació de l’increment de les retribucions del personal de l’Ajuntament. Tal com s’havia pactat amb el comitè d’empresa just abans de la crisi sanitària, s’han apujat els sous un 2%. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li