Castelló comença a sancionar el consum d’alcohol a la via pública

0
1342

Des del cap de setmana passat, els agents identifiquen les persones a qui enxampen consumint alcohol al carrer, i els multen per incomplir l’article 38.4 de l’Ordenança de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública


 

La Policia Local de Castelló d’Empúries ha posat en marxa un operatiu per posar fi a la pràctica del botellón a la via pública. Des del cap de setmana passat, els agents identifiquen les persones a qui enxampen consumint alcohol al carrer, i els multen per incomplir l’article 38.4 de l’Ordenança de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública. Durant el primer cap de setmana de control, els agents van demanar la documentació a quatre persones i van interposar les quatre denúncies corresponents. Les sancions econòmiques poden arribar als 750 euros.

L’operatiu -que tindrà continuïtat i s’estendrà per diferents zones del terme municipal- s’ha gestat arran de les denúncies que diversos ciutadans han fet arribar a la Policia Local per sorolls i aldarulls provocats pel botellón. La problemàtica és especialment intensa durant els caps de setmana, sobretot de l’estiu, a zones com el sector Aeroclub, el Masnou o el Puigmal d’Empuriabrava. Grups de joves que surten a les discoteques de la zona se solen concentrar al carrer per consumir l’alcohol que porten de casa, en alguns casos fins ben entrada la matinada. Una pràctica que genera molèsties als veïns, sobretot perquè en molts casos posen les ràdios dels cotxes a tot volum o deixen els carrers plens de deixalles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li