Casos aïllats de peixos aranya

0
6073

Els ajuntaments de Roses i Castelló neguen una invasió de l’espècie tot i les alertes rebudes per alguns banyistes


 

Algunes platges de Roses i també a la platja de la Rubina de Castelló d’Empúries hi ha hagut diversos casos de picades de peixos aranya en els últims dies. Fins i tot s’ha arribat a parlar d’invasió d’aquestes punxes, un fet que ha estat desmentit pels ajuntaments de Roses i Castelló d’Empúries.

Consultant les dades dels serveis de socorrisme de les platges, fonts municipals de Castelló han assegurat que no hi ha més casos de ferides per peixos aranya que altres anys: «es podria dir que enguany hi ha menys incidència». La Creu Roja va atendre en un dia tres casos però després no n’hi va haver més, «de manera que les dades no són superiors a altres anys, al contrari i de meduses no se’n veuen», asseguren les mateixes fonts.

Des de l’Ajuntament de Roses asseguren «que de peixos aranya n’hi ha hagut sempre» i neguen que aquesta temporada l’afluència d’aquestes espècies sigui major. Divendres al matí una banyista de Roses va alertar que havia vist «moltes punxes al mar».

l’aranya de mar. Coneguda també com a peix aranya és un crustaci que viu mig enterrat a la sorra, a prop de la costa. Pot passar que els banyistes quan surten o entren del mar puguin trepitjar-lo i clavar-se alguna espina. Això fa que a banda de la ferida l’espina també tregui verí. Posteriorment apareixen les molèsties que causen un dolor intens i instantani. En casos de més afectació el dolor pot afectar tota l’extremitat i fins i tot pot haver-hi necrosi cutània o sobreinfecció bacteriana.

Els experts recomanen que en cas de patir ferides del peix aranya se submergeixi la zona afectada en aigua calenta durant una hora. Cal buscar un punt d’atenció a la platja on es pugui aplicar al ferit calor local, se li han d’extreure les espines amb unes pinces i amb cura perquè no es trenquin i, després, s’ha de desinfectar la ferida. En cas que persisteixin les molèsties cal anar al CAP, per si cal la prescripció d’antihistamínics, analgèsics o antibiòtics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li