Casellas i Arbolí aparquen diferències i no aniran als jutjats

0
610

Respecte a la polèmica escenificada durant el ple del 7 d’octubre del 2019 sobre la compatibilitat política i professional privada de Casellas.


El vicealalcade del PSC, Pere Casellas, i el regidor de Junts per Figueres Carles Arbolí van emetre un comunicat conjunt la setmana passada anunciant un acord que els evita anar als jutjats. Tots dos han aparcat diferències respecte a la polèmica escenificada durant el ple del 7 d’octubre del 2019 sobre la compatibilitat política i professional privada de Casellas.

Junts per Figueres va rebutjar aleshores la proposta de compatibilitat del regidor socialista amb l’exercici de l’activitat privada i la seva prestació al torn d’ofici com a advocat. Aquest rebuig expressat per Arbolí va portar a manifestacions durant i dies després del ple que van fer plantejar a Casellas presentar una querella per injúries i calumnies contra el regidor de Junts. Arbolí diu que «tal com es recull a l’acta del ple, en cap moment ni ell ni el seu grup van voler posar en dubte ni qüestionar l’honorabilitat i la professionalitat del regidor del PSC, ni traslladar a l’opinió pública una imatge poc honorable de Pere Casellas».

Ara Casellas renuncia a interposar la querella i «accepta les explicacions que les declaracions corresponien al debat polític del ple».

Tots dos regidors coincideixen que seria «una derrota democràtica traslladar els debats polítics als jutjats» i celebren que en moment com els actuals «hagi primat la voluntat d’acord entre les dues parts». El comunicat es tanca amb la intenció de Casellas i Arbolí de seguir mantenint la controvèrsia política en el marc del respecte entre partits.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li