Carrer Vilafant: cinc mesos en obres

0
491

Les obres de renovació de la xarxa del clavegueram comencen per la part baixa i també afecten el trànsit del carrer Lasauca


Treballs a les entranyes de la ciutat, concretament al subsòl del carrer Vilafant. Aquest mes de gener, en ple confinament municipal, s’han iniciat les obres de renovació de la xarxa de clavegueram d’aquesta via cèntrica i amb molt de trànsit. Les tasques es van iniciar la setmana passada amb preparatius com ara la prohibició d’aparcament a la part baixa del carrer i l’execució de cales per localitzar els serveis. Aquesta setmana ja ha entrat la maquinària pesada i han començat els talls de trànsit.

El carrer Vilafant és una artèria important de la ciutat amb molta circulació de vianants i vehicles. Les obres que s’han iniciat per la part baixa -entre el carrer Lausauca i la Rambla- obliguen a tallar al trànsit una part del carrer Lasauca i a desviar els vehicles pel carrer Àlvarez de Castro. Aquesta mesura s’allargaria fins a mitja setmana i anirà acompanyada de la limitació de la resta de l’activitat veïnal.

Pel que fa a la planificació de les obres, aquestes estan previstes en tres fases. Cada fase tindria una durada d’unes 6 setmanes i l’actuació total estaria executada en un termini de 20 setmanes, segons el calendari previst.

L’ACTUACIĂ“. L’obra consisteix en la reposiciĂł del clavegueram del carrer Vilafant i la incorporaciĂł d’una canonada de transport d’aigĂĽes pluvials , a excepciĂł d’un tram que ja estĂ  construĂŻt.

En el marc dels programes de vigilància de l’estat del clavegueram i d’incorporació de xarxa separativa residuals/pluvials es va detectar la necessitat del canvi de la xarxa de residuals i la incorporació d’un servei de pluvials. El pressupost total de l’obra és de 175.000 euros.

Un cop finalitzi la primera fase, que ara s’ha iniciat, s’abordaran les altres dues. Amb la fase 3 es culminarà l’obra a l’interior del carrer que arribarà a la part alta, unida pel carrer Col·legi.

El fet que el carrer Vilafant sigui molt transitat i estret ha obligat a planificar l’obra en tres fases. Segons el consistori, «per minimitzar les molèsties als veïns».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li