Carreguen contra el Govern pels danys dels senglars

0
478

En un comunicat, el sindicat denuncia la «manca de resposta» del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural als problemes provocats per la sobrepoblació de senglars a la demarcació


Unió de Pagesos acusa el Govern de no actuar per resoldre els danys causats pels senglars al sector a les comarques gironines. En un comunicat, el sindicat denuncia la «manca de resposta» del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural als problemes provocats per la sobrepoblació de senglars a la demarcació. UP assegura que la política de la Generalitat fins ara «només s’ha basat en demanar paciència a la pagesia afectada» sense arribar a impulsar mesures concretes per abordar la situació.

Després d’una reunió sense acord amb la Generalitat, Unió de Pagesos avisa que els recomptes incomplets no són la via per acabar amb els danys que la fauna salvatge provoca als camps de conreu i a les carreteres. Al mateix comunicat, el sindicat exposa dades del Departament d’Interior, recollides fins al mes de novembre, que comptabilitzen l’any passat 920 xocs d’aquest tipus, unes dades molt similars als 928 sinistres del 2019 i força superiors als 777 del 2020 (any marcat per la reducció de la mobilitat per la pandèmia).

El sindicat critica també la «man­ca de determinació» de la Ge­neralitat a l’hora de refor­mar l’actual sistema d’Àrees Priva­des de Caça (APC), que qualifi­quen de «clarament obsolet». Diuen que no s’ha actualitzat i que dificulta a la pagesia la gestió cinegètica de les finques de conreu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li