Carla Peyrón guanya el ‘GMchef’

0
1397

La tapa vencedora: ‘Niñoyaky de queso y trufa, setas, maíz ahumado y crujiente de avellana’


La quarta edició del concurs culinari ‘GMchef Alimenta tu talento’ ja té guanyador, més ben dit guanyadora: la barcelonesa Carla Peyrón, alumna de l’IES La Flora de Burgos, que va presentar la tapa Niñoyaky de queso y trufa, setas, maíz ahumado y crujiente de avellana. La final es va celebrar el dimarts passat a l’espai Florida Retiro de Madrid, on els sis finalistes regionals van disposar d’una hora per preparar les seves tapes de creació original, elaborades per un mínim de quatre productes de la marca pròpia Gourmet. Aquest concurs és organitzat per GMcash i compta amb la col·laboració de Hellmann’s, Unilever i Renfe. El seu objectiu és fomentar el talent i la creativitat en la gastronomia dels futurs xefs.

La barcelonesa, instal·lada a Burgos, ha rebut el premi per part d’Ignacio Aguado, vicepresident de la Comunitat de Madrid; Lluís Labairu, director general de GM FOOD, i el reconegut xef Martín Berasategui, que acumula 10 estrelles Michelin entre els seus restaurants. La primera plaça brinda a Peyrón l’oportunitat de realitzar un període de pràctiques al restaurant de 3 estrelles Michelin Lasarte, de Martin Berasategui, a part de poder gaudir d’una experiència gastronòmica per a ella, el seu mentor i dos acompanyants. A més a més, la seva escola rebrà un xec de 2.000 euros per poder fer compres al GMcash.

També farà pràctiques, en aquest cas al rest restaurant MB de Erlantz Gorostiza, amb dues estrelles Michelín, Cristina Ramírez, del EFA La Serna de Bolaños, de Ciudad Real, que va presentar Macarón de Boletus, cordero manchego y patata trufada, i que li va servir per obtenir la segona posició. El jurat va decidir que la tercera plaça fos pel formenterer David Padilla, estudiant del CETT de Barcelona, amb la tapa Cucurucho a Banda, que realitzarà també un període en pràctiques en el restaurant Les Cols de Fina Puigdevall, establiment que té dues estrelles Michelín.

EL JURAT. En aquesta ocasió va correspondre decidir el guanyador a cinc persones molt vinculades al món gastronòmic: es tracta de Martín Berasategui, president del jurat, xef del restaurant Lasarte entre altres i que acumula 10 estrelles Michelin; Erlantz Gorostiza, xef del Restuarant MB, amb 2 estrelles Michelin; Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols, també amb dues estrelles Michelin; Clara P. Villalón, xef i bloguera fundadora de Mismigas.com, i Jesús Terrés, periodista gastronòmic i director de la Guía hedonista.

LA GUANYADORA. Tot i trobar-se en el primer curs del grau superior de cuina, la vencedora de l’edició d’enguany, Carla Peyrón, compta amb una dilatada experiència en el món culinari. Actualment és membre de la selecció Espanyola de Cuina, professora de cuina en els campaments del programa Masterchef, guanyadora del Campeonato Nacional de Trufa Negra de Soria 2019, medalla de plata de la Cuina Mediterrània a Rimini (Itàlia) 2018 i finalista en el concurs de la millor pasta de te artesana a Barcelona celebrat l’any 2018.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li