Cap de setmana de sardanes a Figueres

0
707

El 70% de les sardanes de l’aplec d’aquest diumenge seran d’autors en actiu


 

El 58Ăš Aplec de Figueres arrencarĂ  dissabte al vespre, a La Cate, amb el Concert de VigĂ­lia, a cĂ rrec de la Cobla Ciutat de Girona. A la mitja part de la funciĂł, es presentarĂ  el CD que recull sardanes d’Antoni JuncĂ . La festa grossa arriba diumenge amb l’Aplec de Figueres a la Rambla i les actuacions de les cobles Montgrins, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i la nord-catalana Tres Vents. Presentat per MartĂ­ AugĂ©, començarĂ  a dos quarts d’11 del matĂ­ i s’hi tocaran 29 sardanes, un 70% de les quals seran d’autors actualment actius.

Segons la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura, Montserrat MaunĂ©, l’esdeveniment aplega mĂ©s de 3.000 persones i, entre els actes d’aquest cap de setmana, es faran sortejos amb premis cedits per comerços de la ciutat. Diumenge, a mĂ©s, es repartirĂ  als socis el calendari de l’Aplec amb un recull de fotografies.

APROPAR ELS JOVES. El cartell ha anat a cĂ rrec de Pau BahĂ­. L’autor vol transmetre, en paraules de Montserrat Segura, que «la sardana dona Ă nima a Figueres». I Ă©s que l’entitat busca arrelar entre els mĂ©s joves. Foment de la Sardana Pep Ventura ha anunciat que ha tancat un acord amb el departament de batxillerat artĂ­stic de l’institut Alexandre Deulofeu per organitzar un concurs pel cartell de la 59a ediciĂł de l’Aplec. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li