Canvis per millorar la cobertura

0
579

L’Ajuntament de l’Escala ha aprovat la modificació de l’ordenança que regula les instal·lacions de radiocomunicació i telecomunicació. També ha donat el vistiplau al pla d’usos de les platges per al 2022


 

L’últim ple municipal de l’Escala, que es va fer dilluns de manera telemàtica, va aprovar la modificació de l’Ordenança municipal per a la instal·lació i funcionament d’instal·lacions de radiocomunicació i telecomunicació. Amb aquest canvi, es preveu facilitar la millora de la cobertura de telefonia mòbil a l’Escala.

El 2002 es va aprovar una ordenança municipal que era molt restrictiva amb la instal·lació de qualsevol antena en zones urbanitzades. Ara s’aprova inicialment una modificació que elimina part d’aquestes restriccions adaptant-se a una sentència del 2012 i a l’actual marc normatiu, regit principalment per la Llei 9/2014, de 9 de maig, General de Telecomunicacions.

El regidor d’Urbanisme, Josep Bofill, remarca que «aquest és un primer pas que esperem que serveixi perquè les companyies que han de fer el desplegament de noves instal·lacions tinguin major facilitat per resoldre els problemes de cobertura que pateixen alguns punts de l’Escala».

L’ordenança regula les condicions a les quals s’ha de sotmetre la localització, instal·lació i el funcionament de les instal·lacions d’antenes i equips de radiocomunicació i telecomunicació al terme municipal de l’Escala, als efectes de que la seva implantació produeixi la menor ocupació d’espai, el menor impacte visual i mediambiental, i el menor risc per la salut i seguretat de les persones.

PLA D’USOS I COMISSIÓ DE PATRIMONI. El ple també va aprovar el pla d’usos de platges per a la propera temporada d’estiu, que no preveu cap modificació respecte al 2021, així com la creació de la Comissió Municipal de Patrimoni. Es tracta d’un nou espai que té per objectiu estudiar i debatre sobre les qüestions que tinguin incidència sobre el Pla Especial de protecció del patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de l’Escala, i altres temes que poguessin tenir incidència en sobre els béns catalogats. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li