Canvien el nom del consorci Terra de Pas i ara passa a dir-se Cap de Creus-l’Albera

0
394

Novetats destacades en la darrera assemblea del fins ara anomenat Consorci Terra de Pas. En la reunió de dimecres passat al vespre es va aprovar un canvi d’estratègia en aquest projecte europeu de turisme sostenible. Es deixa enrere el nom de Terra de Pas i s’adopta el de Cap de Creus-l’Albera.
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, passa a ser la presidenta del consorci i el fins ara president, Pere Trias, alcalde de Vilajuïga, en serà el vicepresident. Mindan admet que “Terra de Pas no era un nom encertat” i afegeix que “ara amb el canvi la gent ja sabrà on som”. Es creu, per tant, que hi haurà una referència geogràfica que facilitarà més la ubicació dels 25 municipis que formen part del consorci. Aquesta i altres modificacions haurien de facilitar poder tirar endavant amb un projecte que ja va néixer el 2010, però que no ha acabat de consolidar-se.
L’objectiu ara és el de fer arribar a bon port el projecte transfronterer europeu de turisme sostenible. Es vol englobar tots els municipis de l’Albera nord, els de l’Albera Sud i els del Parc Nacional del Cap de Creus per promoure el desenvolupament econòmic i social de la zona i donant valor a l’àmbit territorial, les singularitats i a la desestacionalització del turisme.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li