Cantallops, als jutjats per una granja de porcs

0
3015

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Girona ha admès a tràmit un recurs en què la IAEDEN i un veí del poble demanen que es tanqui l’explotació


 

La IAEDEN i un veí de Cantallops han interposat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament del municipi pel cas d’una granja de 720 porcs que, segons l’entitat, incompleix totes les condicions de la llicència ambiental que se li va atorgar l’any 2008. Entre les vulneracions, els ecologistes denuncien que les instal·lacions estan molt deteriorades, que disposen de cobertes obsoletes d’uralita, que les fosses de purins tenen forats i no tenen la capacitat mínima d’emmagatzematge, o que no disposen de canalitzacions de recollida d’aigües plujanes. Per això reclamen que es clausurin les instal·lacions i que es revoqui l’activitat.

El 2016, però, els responsables de la granja van demanar una llicència d’ampliació que preveu arribar als 1.222 caps de bestiar. Ja aleshores ecologistes i veïns van recollir una vuitantena de signatures. Però els tràmits han seguit el seu curs i els ecologistes han decidit fer un pas més. I ara el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha admès a tràmit el recurs. «Tot i els incompliments reiterats, ni l’Ajuntament ni la Generalitat han fet res i no només no es tanca, sinó que es vol ampliar», lamenta l’advocat que porta el cas, Eduard de Ribot.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Josep Campsolines, defensa l’actuació municipal i diu que, a partir d’ara, ha de ser la justícia qui es pronunciï. Insisteix que «nosaltres no podem tancar res si no ho ordena un jutge perquè seria prevaricació», i diu que l’ampliació continua la tramitació legal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li