Canet: “No em ve de gust ser Síndic perquè se m’ha mort la il·lusió o me l’han matat”

0
816

Francesc Canet portava massa mesos sense poder opinar oficialment sobre el seu tema, el llarg i costós procés per convertir-se en Síndic de Greuges de Figueres. Finalment, divendres passat, l’endemà que el ple donés el vistiplau a la seva elecció per 16 vots a favor i 3 en contra, Canet compareixia en roda informativa per desfogar-se després de tants mesos “guardant absoluta discreció i sentint autèntiques barbaritats”. Davant dels mitjans es va mostrar un Canet decebut , un Canet dolgut perquè pel fet de tenir el carnet d’ERC alguns han dubtat que “pogués fer la feina de Síndic amb imparcialitat, transversalitat i suprapartidisme”. La resposta a tot això va ser: “No em ve de gust ser Síndic perquè se m’ha mort la il·lusió o me l’han matat, perquè la tenia, no entenc aquest posicionament, el respecto, però no l’entenc.”

els no. El procés per nomenar Francesc Canet Síndic de Greuges es va iniciar al gener, cinc mesos abans de les eleccions municipals. Marta Felip li va fer la proposta i Canet no va amagar des d’un primer moment la seva il·lusió per ocupar el càrrec. La primera decepció, però, va arribar des de les files del seu partit tot i que va ser l’independent Albert Testart, aleshores alcaldable per ERC, qui es va posicionar en contra de Canet com a síndic. Passats els mesos i amb un parell de juntes de portaveus on els grups van marcar postures es va arribar al ple de dijous passat. Amb la baixa de Testart encara pendent de cobrir per qüestions administratives, les dues regidores d’ERC van votar a favor de Canet com a Síndic juntament amb CiU, PSC, la CUP, Compromís i el regidor del PP Diego Borrego. Els vots en contra els van emetre la portaveu popular, M. Àngels Olmedo i els dos regidors de Ciutadans.
Canet va assegurar que amb un resultat sense vots negatius però amb abstencions hauria acceptat. Va declarar: “Amb uns 3.000 votants, els representants dels quals manifesten desconfiança amb un vot cap un síndic de greuges, a mi no em ve de gust ser síndic.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li