Campanya per sensibilitzar els ciutadans sobre el civisme

0
832

La campanya se centra en quatres aspectes: la millora en la gestió de les deixalles, tenir cura de l’espai públic, la convivència i la mobilitat


El govern de Figueres va presentar ahir la campanya «Figueres. Fem-la millor», de sensibilització sobre el civisme. L’objectiu és millorar les conductes a la ciutat per tal de fer de Figueres una ciutat millor, amb corresponsabilitat entre administració i ciutadania.

La campanya se centra en quatres aspectes: la millora en la gestió de les deixalles, tenir cura de l’espai públic, la convivència i la mobilitat. Cada aspecte de la campanya està representat per un personatge. Cada tres mesos es posarà el focus en un aspecte concret i es treballarà a les escoles. Es pretén que siguin els nens i nenes de Figueres els qui escullin els noms d’aquestes il·lustracions. Properament es presentarà al Consell Local d’Infants per tal que també se la facin seva. La campanya es podrà veure a les marquesines d’autobusos, els tòtems informatius, a les pantalles d’informació de la ciutat, anuncis als diaris, falques de ràdio, a les xarxes socials i a les escoles. La campanya és paral·lela a les accions sancionadores de la Guàrdia Urbana a través de l’ordenança de civisme i convivència.

PLAÇA DE L’ESTACIÓ. Durant la presentació de la campanya, l’alcaldessa, Agnès Lladó, es va referir al barri de l’Estació i va negar que l’Ajuntament no actuï per frenar l’incivisme. Lladó va afegir que ara mateix aquesta és la zona de la ciutat «amb més dotació policial» i va atribuir la problemàtica als sensellar que s’estan a la plaça, tot dient que el tema és a mans de serveis socials i jurídics de l’Ajuntament. L’alcaldessa, a més, va rebutjar que es muntin patrulles veïnals dient que els temes d’ordre públic són cosa de Guàrdia Urbana i Mossos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li