Campanya per facilitar l’accés de malalts al WC

0
1148

Senyalitzaran els lavabos dels equipaments públics i conscienciaran els establiments privats perquè facilitin l’accés a persones amb malalties intestinals


 

L’Ajuntament de Figueres s’ha adherit a la campanya “No puc esperar!”, un projecte de l’Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) que vol facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment a causa d’una malaltia. A través de la campanya, el consistori senyalitzarà amb adhesius tots els lavabos dels equipaments i dependències municipals, i també difondrà el projecte entre tota la ciutadania, fent un incís especial als establiments i les associacions de comerciants i hostaleria de la ciutat. La idea és que aquests empresaris també s’adhereixin a la campanya i facilitin l’accés ràpid i gratuït als lavabos als afectats que disposin de les targetes “No puc esperar”. Paral·lelament, amb la col·laboració d’entitats especialitzades, també es promouran campanyes divulgatives a tota la ciutadania sobre les malalties digestives i les necessitats específiques dels qui les pateixen.

Els destinataris d’aquesta iniciativa són pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats (han de portar un sistema per recollir la femta directament des de l’estómac), pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors considerin. Perquè un dels problemes que més angoixa aquestes persones és la necessitat contínua, i a vegades imprevisible, d’anar al lavabo; fins al punt que moltes vegades els costa sortir de casa per por de no trobar-ne un d’accessible en el moment necessari. Aquesta situació pot suposar una minva de la seva qualitat de vida, i l’objectiu del “No puc esperar” és evitar-ho.

La campanya compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l’Institut Català de la Salut, i de la GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li