Camins escolars més segurs

0
580

L’Ajuntament de Figueres inverteix 597.758 euros en la millora de l’entorn de les escoles i instituts de la ciutat


Figueres ha començat les obres i treballs de millora dels voltants de les escoles de la ciutat per fer els itineraris i camins mĂ©s segurs per la mainada i les persones vianants. Al llarg d’aquest estiu, aprofitant les vacances escolars, es duran a terme dos dels projectes de millora en aquests espais: l’entorn de l’Institut Monturiol, al carrer Compositor Serra, i davant La Salle Figueres, al carrer Fossos.

VUIT PROJECTES. Des del consistori figuerenc destaquen que aquests dos projectes s’emmarquen en vuit mĂ©s que es faran fins a final d’any. La inversiĂł econĂČmica per desenvolupar aquests projectes Ă©s de 597.758 euros. I l’objectiu de l’ens municipal Ă©s «millorar l’entorn urbĂ  dels centres escolars per fer mĂ©s segurs els itineraris dels nens i les nenes de la ciutat quan van a l’escola». El primer dels projectes que ja ha iniciat els treballs a l’INS Monturiol consisteix en ampliar les voreres, senyalitzar els passos de vianants i recuperar la vorera de la Via LĂ ctia. El segon projecte, el del carrer Fossos, tambĂ© servirĂ  per ampliar les voreres i reduir la calçada a un carril de circulaciĂł en el tram situat davant l’accĂ©s a l’escola. Una altra de les accions previstes serĂ  pavimentar a nivell per garantir l’accessibilitat de les persones vianants i s’intervindrĂ  en el lĂ­mit entre aparcament i carrer creant una zona d’estada, d’aparcament de minusvĂ lids i bicicletes.

ALTRES ENTORNS ESCOLARS. Com hem dit, al llarg de l’any es faran altres obres de millora i condicionament de les zones educatives de la ciutat, com ara a l’Escola Cor de Maria, on es faran obres a la cruĂŻlla Isabel II/CadaquĂ©s. Pel que fa a l’Escola Pous i PagĂšs, s’adequarĂ  part de la carretera de Llers, i a l’Escola Sant Pau, el carrer Muntaner. TambĂ© s’arranjarĂ  la cruĂŻlla Avinguda Salvador DalĂ­ amb Fages de Climent que estĂ  davant de l’Escola CusĂ­ i el carrer Pous i PagĂšs de l’escola M. Àngels Anglada. Una altra de les accions de millora que es farĂ , serĂ  als carrers Nord i Cabanes, Ă©s a dir, a l’entorn de La Salle Figueres.

‘POSAR LA CIUTAT AL DIA’. Totes aquestes obres de millora sĂłn per «fer una ciutat mĂ©s amable, mĂ©s sostenible, on els vianants se sentin segurs», detalla l’alcaldessa, AgnĂšs LladĂł. Afegeix que «l’objectiu Ă©s posar la ciutat al dia, fer-la mĂ©s segura i donar prioritat als vianants». En aquest sentit, el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, destaca que «és una inversiĂł molt important per fer una ciutat mĂ©s amable», el vicealcalde conclou que «amb aquestes actuacions millorarem la quotidianitat de la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li