Camins d’esport, cultura i paisatge

0
726

Aquest cap de setmana se celebra la tercera edició de l’Alt Empordà Sea Walking, amb un total de 10 propostes


 

Esport, cultura i paisatge. Aquests són els pilars que edifiquen l’Alt Empordà Sea Walking, una proposta que s’emmarca en els Festivals de Senderisme dels Pirineus i que aquest pròxim cap de setmana, del 24 al 26 de setembre, viurà la seva tercera edició. L’activitat, que s’articula entorn de les xarxes de camins d’Itinerànnia i en paisatges suggerents de l’Alt Empordà, van acompanyades del guiatge de persones expertes en senderisme i d’una proposta de tast de producte de quilòmetre zero.

Enguany, el programa inclou una desena de propostes, la qual suposa un increment amb relació a l’any passat –quatre més–, que han estat posades damunt la taula pels ajuntaments de l’Escala, Llançà, Maçanet de Cabrenys, Pedret i Marzà, Peralada, Sant Pere Pescador, Sant Miquel de Fluvià i l’empresa Vertical Emotion, precisament una de les companyies que s’encarregarà dels guiatges juntament amb Empordà Lovers, Gisfera i Terramar Natura i Cultura.

LES SORTIDES. El festival arrencarà divendres amb dues activitats: d’una banda, una ruta circular, Peralada-Cabanes, de 10 quilòmetres i de dificultat moderada i que descobrirà els entorns del riu Llobregat, Anyet i Orlina, i de l’altra, la ruta L’Albera més mediterrània, senderisme, paisatge i tast de vins, una proposta d’esforç també limitat –11 quilòmetres– que recorrerà l’Espai Natural Protegit de l’Albera i acabarà amb un tast de vins de la DO Empordà.

El festival continuarà en marxa dissabte, amb un total de quatre activitats. Una de les quals serà l’anomenada Contrast de Paisatges, de 16 quilòmetres i dificultat moderada, que resseguirà un recorregut que transcorrerà per diversos elements del patrimoni natural i cultura de l’Escala. Aquesta proposta compartirà protagonisme amb Boscos de Ribera de la capçalera de l’Arnera, una activitat familiar on els assistents podran aprendre a observar l’estat de conservació del bosc i podran comprovar l’estat ecològic del riu a partir de la presa de mostres d’aigua. Una altra opció serà La vall de Molinàs, caminar per un paisatge medieval i tastar vins a peu de vinya, una ruta circular de 12 quilòmetres que passa pel poble de Molinàs i s’enfila fins al castell homònim, tot tornant a Colera resseguint la carena i fer un tast de vins al final. L’última proposta d’aquest dissabte és l’itinerari Valleta, fruits de tardor, de dificultat fàcil i que portarà als participants a descobrir l’ermita de Sant Silvestre, on es farà un tastet de vi i formatge.

La jornada dominical, per la seva banda, també estarà composta de quatre activitats. Una de les quals, Kayac, senderisme i vins arran d’aigua a Portbou, el mar dels Pirineus, combinarà dues rutes en una: la primera, a peu, portarà els senderistes des de Portbou fins a Coll de Belitres i prosseguirà pel Puig de Cervera abans de tornar pel vessant sud, i un cop acabada la ruta a peu serà el moment d’agafar el caiac per finalitzar l’activitat amb un tast de vins locals. També el diumenge hi haurà la proposta Camins de Sant Miquel, que descobrirà des de Torroella de Fluvià els paisatges de les esglésies romàniques del Baix Fluvià i acabarà amb un tast de vins de la DO Empordà, pa de tramuntana i embotits de la zona. A més, també hi haurà una ruta senzilla –6,8 quilòmetres–, Fem camí als Aiguamolls, que unirà Sant Pere Pescador amb el Mas Matà i es clourà amb un petit tast de productes elaborats amb poma, mentre que la darrera proposta és l’anomenada Entre velles pedres, que transcorrerà pel terme municipal de Pedret i Marzà, tot passant pel castell de Marzà, l’antic camí de l’església o el pont de pedra. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li