Camins de natura a Sant Pere

0
831

El municipi proposa tres itineraris per gaudir de l’entorn natural i descobrir racons i sensacions


Al sector litoral de l’Alt Empordà hi trobem Sant Pere Pescador, amb prop de 19 km2 de terme municipal i diferents itineraris naturals per fer a peu. El poble està envoltat pel paratge dels Aiguamolls de l’Empordà i destaca per la seva plana al·luvial, amb zones com ara la desembocadura del riu Fluvià. Per descobrir i gaudir del municipi i el seu entorn, us proposem tres rutes saludables:

ITINERARI NATURAL A L’ENTORN DEL RIU FLUVIÀ. Té una distància de 3,2 km i no és circular. L’inici és des de l’Oficina de Turisme de Sant Pere Pescador, en direcció al marge dret del riu Fluvià. L’itinerari natural és conegut per l’espai que trepitja, de gran bellesa natural i paisatgística, on es van descobrint les zones conreades de camps de fruiters i la vegetació autòctona dels marges del riu. L’itinerari té una durada d’una hora i mitja caminant i també es pot fer en bicicleta. El camí està senyalitzat, té diferents miradors per contemplar el paisatge i acaba al mar.

ITINERARI RESERVA MIG DE DOS RIUS. La segona proposta és una ruta no circular de 2,39 km que comença al parc de la Reserva Mig de dos Rius. Aquest espai disposa de zona d’aparcament. Una de les curiositats d’aquesta ruta és que dins del recorregut hi trobem el Camí de la Llúdriga, un projecte de l’any 1995 amb l’objectiu de la reintroducció de la llúdriga dins l’espai natural. L’itinerari natural s’endinsa entre la vegetació fluvial i permet contemplar exemplars de la fauna autòctona. Durant el camí ens trobem una passera de fusta que condueix al final del recorregut. Cal saber que aquesta ruta segueix per l’embarcador La Llissa, el Fluvià Nàutic i la Bocana fins a arribar al mar.

ITINERARI BENESTAR I SILENCI LES GOLES DEL FLUVIÀ. Aquest itinerari d’1,4 km, no circular, ofereix diferents propostes ubicades i descrites en diversos punts del camí que conviden a realitzar senzilles pràctiques sensorials com ara: meditació, atenció plena, ioga, respiració conscient, introspecció, creativitat i reflexió. El punt de sortida és el Cortal Mas Martinet i té una durada, aproximada, d’una hora i mitja. El recorregut està pensat per fer-lo de manera autònoma, a través de les indicacions que hi ha als rètols informatius. El camí també acaba al mar.


  • Pots consultar la guia ‘L’Empordà a peu’, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li