CamĂ­ cap a la Titan Desert

0
1651

El Club Edibikes participarà a la prova del Marroc, una de les més exigents del món, amb quatre corredors


 

La carta de presentació gairebé obliga a empassar-se la saliva instintivament, com una mostra impulsiva de respecte: un recorregut que travessa el Sàhara marroquí compost per 619 quilòmetres, 6 etapes i 7.519 metres de desnivell acumulat. La Titan Desert d’aquest any, que es farà del 29 d’abril al 4 de maig, ha trencat tots els rècords participatius i ja ha hagut de penjar el cartell d’inscripcions completes. És la segona vegada, en les seves 13 edicions, que s’han exhaurit les participacions.

En total, prendran la sortida des de Boumalne Dadès un total de 600 inscrits, que hauran de pedalar contra moltes adversitats –físiques i psicològiques– per travessar la meta final, ubicada a Merzouga. Entre aquests titans hi haurà representació alt-empordanesa, la majoria aixoplugada amb els colors del club Edibikes de Figueres, que estarà present a la carrera de mountain bike més exigent del món amb quatre pilots: Jaume Pereira, en individual, i Jordi Daniel Muntada, David Manach i Alberto Carron, que competiran en equip. De tots ells, alguns, com Carron, ja saben què és competir a terres africanes, mentre que altres, com Pereira, debutaran: «És una cursa que ja tenia al cap des de fa molt temps, és una prova mítica, i va ser a mitjans de l’any passat quan hi vam començar a reflexionar», explica.

Per Ferreira, participar en la Titan suposa afegir una nova peça de gran valor al seu currĂ­culum, una trajectòria que l’any passat va sumar un onzè lloc al Campionat del MĂłn de Resistència amateur i una tercera posiciĂł a la Madrid-Lisboa, cursa on, per cert, es va imposar el seu germĂ  Jordi Pereira, qui tambĂ© serĂ  present a la Titan amb el club Lefa Team. «Del que es tracta Ă©s d’anar saltant barreres, i ara toca la Titan, una cursa especial i amb moltes variants: el clima, el territori, el fet que sigui una cursa per etapes…».

«A l’àmbit competitiu, una de les coses que més m’inspira per competir és l’autosuperació. Més enllà d’això, pel que fa als resultats, em marco una fita mínima d’estar entre els 100 primers», afegeix Pereira.

LA PREPARACIÓ. Les particularitats de la Titan, que transcorrerà pel desert i les muntanyes marroquines, fan que els entrenaments per afrontar-la també siguin concrets. En aquest sentit, els corredors d’Edibikes realitzen unes sessions concretes i més adaptades al clima i al terreny que es trobaran que no pas al desnivell, que tot i això serà notori. Ara bé, els entrenaments no són iguals: mentre que Carron, Manach i Muntada es preparen amb l’objectiu de fer un bon paper com a equip, Pereira, sota les indicacions del banyolí Josep Codinach, ha adaptat les sessions i la seva dieta d’una altra manera específica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li