Càmeres ‘versus’ vàndals

0
369

La seguretat ciutadana fa mesos que preocupa els figuerencs. Les queixes de robatoris a botigues i a l’interior de vehicles, assalts i estirades de bosses s’han reproduït de forma reiterada en determinades zones de la ciutat. Tot i que les xifres demostren que el nombre de delictes ha baixat, almenys en el segon semestre de 2010 i en relació a l’any anterior, la percepció al carrer no és aquesta. La problemàtica es va posar damunt la taula a la reunió que ahir al matí va celebrar a Figueres la Junta Local de Seguretat sota la presidència de l’alcalde, Santi Vila, i amb l’assistència, per primer cop, del nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
Un dels acords que s’ha fet públic després de la trobada és que l’Ajuntament de Figueres començarà a instal·lar les anunciades càmeres de seguretat el proper mes de maig. Fonts municipals han explicat que “la videovigilància, un cop superada la tramitació de l’expedient i amb el vistiplau de la Direcció General de Seguretat Ciutadana, s’instal·larà al carrer Rubaudonadeu, a tocar de la zona de l’Estació del ferrocarril, i als aparcaments públics dels Fossos i del poliesportiu.
Aquestes tres zones són les que han registrat, en els darrers mesos, un major índex de delictes, especialment els robatoris a l’interior de vehicles. Malgrat la percepció ciutadana, expressada en les queixes de nombrosos veïns i que en el darrer ple també va ser tema de debat, durant la reunió d’ahir es va constatar una disminució dels delictes. Unes xifres que, segons l’alcalde de Figueres, Santi Vila, “signifiquen una millora notable, però que no ens satisfà perquè hi continua havent delictes a la ciutat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li