Callahan Ruiz preestrena el seu primer llargmetratge: ‘Sant Martí’

0
837

El film s’ha preestrenat amb motiu de la 1a Setmana del Cinema en Català, promoguda per la revista digital El cinèfil, que ha tingut lloc del 16 al 20 de gener als cinemes Texas de Barcelona


 

Sant Martí és el títol de la primera pel·lícula de David Ruiz (Figueres, 1976), també conegut com a Callahan Ruiz, i Albert València (Vidreres, 1976). El film s’ha preestrenat amb motiu de la 1a Setmana del Cinema en Català, promoguda per la revista digital El cinèfil, que ha tingut lloc del 16 al 20 de gener als cinemes Texas de Barcelona.

Un parell d’amics, en Fede i en Rafa, són els protagonistes de la trama de Sant Martí. Es dirigeixen a un festival de rock que se celebra entre muntanyes. Quan estan de camí, recullen dues noies que fan autoestop i es dirigeixen al mateix esdeveniment. Una avaria els impedeix arribar als concerts i han de buscar ajuda en un petit poble d’una arrelada tradició pagesa: Sant Martí.

En paraules dels guionistes i directors, Ruiz i València: «Sant Martí és una pel·lícula de carretera a mig camí entre la comicitat i la violència extrema, passant per la reflexió de les relacions i les preocupacions humanes, i la confrontació camp-ciutat, tot modelat amb un to histriònic, hilarant i de vegades quasi documental, amb la referència ineludible de l’obra de culte The Texas Chainsaw massacre (Tobe Hooper, 1974)».

La història recull les pors i les preocupacions de quatre personatges de l’anomenada Generació Perduda. El llargmetratge presenta, com a rerefons, el món de l’agricultura catalana i el seu progressiu abandonament: «Sant Martí ens acosta a l’univers summament vitalista del Gironès català més rural, ple de personatges anàrquics i contestataris, i de racons oblidats que han estat molt poc explorats pel cinema del país», expliquen els productors del film.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li