Cadaqués recupera el ciclisme

0
1349

El Club Ciclista Cadaqués ha irromput amb força aquest any i ja té una cinquantena d’integrants


Ja és sabut que la pandèmia de la Covid-19 ha suposat un cop extraordinàriament dur per al món de l’esport. No obstant això, i enmig d’aquest context, també hi ha petites excepcions optimistes, una de les quals personificada en la figura del Club Ciclista Cadaqués. «El projecte neix per diversos motius, un dels quals el confinament. Tot aquest temps que hem tingut per replantejar-nos la nostra activitat esportiva i el nostre entorn, ens ha portat a treure la pols de la bicicleta o a comprar-ne una. Això és el que ha portat a tirar endavant el club, tot i que antigament ja hi havia hagut una entitat ciclista a Cadaqués, i el que hem fet ara és activar-ho: des de la gent del poble que ha anat en bicicleta tota la seva vida fins a les persones que l’estan descobrint ara», explica Eladi Jaume, el president del club, abans d’apuntar que en aquests moments s’està treballant per formalitzar l’entitat per arribar al 2021 com a club federat. «Ara som una cinquantena de persones, tot i que tenim perspectives de sumar més gent perquè hi ha moltes opcions que sigui així. Hi ha joves des dels 14 anys, amb l’autorització pertinent dels pares, i en el cas dels menors la quota és gratuïta perquè el que volem és potenciar el ciclisme en les noves generacions», afegeix.

El nou club, que contempla de moment tres disciplines –carretera, BTT i cicloturisme– té els objectius clars. Un dels primers, és el de «reactivar l’entitat que ja va existir en el seu dia a Cadaqués», tal com subratlla Jaume. D’altra banda, el president també puntualitza que un dels altres reptes és el de promoure el ciclisme a la contrada des d’un punt de vista «segur, divertit i apte per a tot l’any». «El que volem és adaptar l’entorn i les persones al ciclisme, és a dir, potenciar i ajudar perquè tothom pugui realitzar aquest esport amb plenes garanties i, perquè no, treballar perquè es puguin fer trobades –quan la situació ho permeti– entre la gent del poble i dels voltants per divulgar aquesta pràctica».

CURSES I MARXES, A L’HORITZÓ. Més enllà de les activitats en petit comitè, des del flamant club cadaquesenc també tenen la mirada posada en la realització d’esdeveniments més transversals. En aquest sentit, Jaume apunta que estan pensant en l’organització futura «de curses i marxes, ja veurem en quin format». «Ens estem informant i assessorant, parlem amb l’Ajuntament de Cadaqués, i és un dels objectius: poder fer coses per la gent del poble, però també per la gent d’altres llocs aficionats en aquest esport».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li