Cadaqués i Bali, units per la solidaritat

0
598

L’Associació humanitària i cultural ANAK-Ajuda als Nens d’Indonèsia, treballa des de començaments del 2003 per facilitar l’educació dels nens desfavorits de les zones pobres de la illa de Bali, a Indonèsia. Les seves activitats principals són l’apadrinament de nens a través de beques que els ajudin a finançar mensualment l’escolarització. ANAK no és un orfenat ni una escola. Els nens viuen amb les seves famílies i assisteixen a les escoles públiques.
Aquesta associació té representació a França, Suïssa, Indonèsia i a Espanya. Precisament, la delegació espanyola la formen tres voluntaris de l’Alt Empordà. Griselda Tarrés i Juli Rahola, del restaurant Es Racó de Cadaqués, i Aleix Noguer.

Com va sortir l’oportunitat de treballar per ANAK?
El nostre primer contacte amb Indonèsia va ser fa 7 anys arran d’un viatge que vam realitzar a Bali. Des del primer moment ens van atraure i sorprendre la seva cultura i costums, però el que sobretot ens va marcar va ser el contrast entre les àrees turístiques de l’illa (amb totes les comoditats i serveis necessaris per als visitants estrangers) i les mancances de les famílies autòctones, especialment la situació dels infants. Un cop vam tornar a casa vam començar a interessar-nos i buscar organitzacions i/o associacions solidàries amb les quals poder col·laborar i aportar el nostre granet de sorra. Temps més tard, repetint la nostra estada a Bali, vam tenir la oportunitat de conèixer la fundadora de l’associació, Christine Grosso, que ens va informar i mostrar sobre el terreny les tasques desenvolupades per l’associació. Ja a Cadaqués, se’ns va proposar ocupar-nos de la delegació/branca espanyola d’ANAK, ja que l’equip anterior ja no se’n podia fer càrrec.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li