Cadaqués capturarà senglars amb caixes trampa i teleanestèsia

0
837

L’objectiu és evitar que els animals entrin al nucli urbà, on la setmana passada van atacar una nena de 10 anys


Els Agents Rurals i l’Ajuntament de Cadaqués han acordat fer captures de senglars amb caixes trampa i teleanestèsia per evitar que baixin al poble i s’acostin al nucli urbà. Durant la trobada que el consistori va mantenir dimarts amb representants del cos arran de l’atac d’un senglar a una nena de 10 anys, les dues parts també van pactar col·laborar perquè es compleixi l’ordenança municipal que prohibeix explícitament alimentar-los.

L’atac del senglar a la nena de 10 anys va passar dilluns a la Platja Gran, en una hora en què la zona estava plena de gent. L’animal va baixar fins a la sorra, on la menor estava jugant amb tres infants més, i va envestir la nena. La va ferir amb l’ullal a la cama esquerra. La menor va haver de ser traslladada al CAP de Cadaqués i, des d’allí, a l’Hospital de Figueres, on li van fer punts de sutura.

L’endemà a la tarda, l’alcaldessa, Pia Serinyana, es va reunir amb representants dels Agents Rurals. Durant la trobada, es va acordar actuar en tres línies per evitar que els senglars baixin fins al nucli urbà. D’una banda, els Rurals faran captures amb caixes trampa, d’una altra, mitjançant teleanestèsia. A més, l’Ajuntament i la Policia Local vetllaran perquè es compleixi l’ordenança que prohibeix explícitament alimentar els animals. Per conscienciar la població, també comptarà amb el suport dels Agents Rurals.

Precisament, tant el consistori com els Rurals insisteixen a repetir el missatge que no es doni menjar als senglars i que la gent eviti acostar-hi perquè són fauna salvatge i poden reaccionar de manera imprevisible. També alerten, per evitar provocar un canvi en la conducta dels senglars, que si s’acostumen als humans perdran la por d’acostar-se cada cop més a zones habitades.

La imatge dels senglars passejant pel centre de Cadaqués no és gens inèdita. Per intentar controlar-los, l’estiu passat els Agents Rurals ja van fer captures amb teleanestèsia al municipi, i aquest 2022 han fet batudes a la reserva integral del Parc Natural del Cap de Creus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li