Cadaqués alerta de la pèrdua de còdols perquè la gent se’ls emporta a casa

0
967

Coincidint amb el Dia Mundial del Clima, desenes de veïns van participar dissabte en un acte reivindicatiu


Desenes de persones van participar dissabte en un acte per tal de reivindicar les anomenades ‘pedres passanelles’ que hi ha a les platges de Cadaqués. Es tracta d’uns còdols planers i pissarrencs que es troben especialment al massís del Cap de Creus, on els Pirineus toquen la Mediterrània. El problema és que cada cop en queden menys perquè molta gent se les emporta a casa per fer-les servir com a decoració. Això ha fet que en els darrers anys la sorra hagi anat guanyant terreny als còdols tan característics d’aquesta part del litoral de la Costa Brava.

Davant d’aquesta situació, els veïns de la localitat han volgut participar aquest cap de setmana en un acte on s’han retornat algunes d’aquestes pedres a les platges. El membre de Naturalistes de Cadaqués David Tibau explicava que la problemàtica els preocupa, i deia que no volen perdre l’essència de les platges del municipi. «Qui vulgui sorra, que vagi a Lloret de Mar», va dir el mateix dissabte. L’acció, que es va fer coincidint amb el Dia Mundial del Clima, es va dur a terme des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia, davant de la sorpresa dels visitants de fora que havien anat a passar el dia a Cadaqués. Tibau va explicar que des de fa temps veuen com la sorra va guanyant terreny, i per això han volgut fer alguna cosa per fer visible el problema. «Es tracta d’un valor geològic que hem de preservar i hem de fer veure tant als veïns de Cadaqués com als visitants que no se les poden emportar», va assenyalar.

En aquest sentit, el membre de Naturalistes de Cadaqués va recordar que hi ha previstes sancions de fins a 350 euros per part de l’Ajuntament per a aquelles persones que s’emportin aquests còdols. «No es tracta d’anar posant multes a la gent, es tracta de que tots siguem una mica conscients que és un valor afegit i que no es poden tocar, igual que qualsevol parc natural que tingui els seus elements característics», va concloure Tibau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li