Cadaqués activa una càmera per captar les matrícules considerades sospitoses

0
1498

Ara és la Policia Local qui controla el dispositiu i ben aviat se signarà un conveni de col·laboració amb els Mossos


 

Com altres municipis de la comarca i del país, Cadaqués també aposta amb força per la videovigilància. Des de fa unes setmanes ja funciona a l’entrada del nucli urbà una càmera que enregistra les matrícules dels vehicles i permet localitzar quines estan en situació de crida i cerca. El dispositiu també permet mesurar quantitativament les entrades i sortides del municipi. Una bona eina per controlar els fluxos de població en determinats moments.

L’alcalde de Cadaqués, Pep Lloret, explica que aquest sistema s’ha posat en marxa recentment tot i que “ja havia estat encarregat per l’anterior govern municipal”. Lloret afegeix: “Nosaltres hem fet el pagament i ara estem a l’espera de fer un conveni amb els Mossos d’Esquadra perquè la policia catalana pugui controlar simultàniament amb la policia local aquest sistema implantat a l’àmbit municipal”. D’aquesta manera es podran donar respostes policials a temps. Davant la presència al municipi de qualsevol vehicle sospitós i associat a fets delictius, s’alerta a temps real el cos policial, amb avisos generats des del mateix sistema. Es tracta d’una eina per augmentar l’eficàcia policial que permet capturar sospitosos abans que puguin escapar. Amb aquesta càmera les imatges i les matrícules queden registrades en el sistema, seguint estrictament els protocols de seguretat corresponents segons la legislació vigent, que està regulada per la Comissió de Control de Videovigilància de Catalunya (CCDVC). Com a dada destacable, els experts en seguretat treballen amb la base que el 80% dels fets delictius tenen un vehicle associat.

ZONA NOCTURNA. Cadaqués també està a l’espera de posar més “ulls” digitals al carrer Miquel Rosset, una de les vies d’oci del municipi. Aquest estiu s’han instal·lat tres càmeres de videovigilància i ara es tramita la col·locació d’una quarta. L’alcalde Pep Lloret assegura que és necessari el nou dispositiu perquè en aquest carrer queda alguna zona fosca, que també es vol controlar. Lloret assegura que de les baralles d’aquest estiu, les càmeres han pogut identificar tres persones, que rebran una sanció per incivisme. Les multes són a partir de 400 euros. El batlle valora positivament l’experiència de les càmeres i declara: “Creiem que són un element dissuassori de cara a aldarulls i també permeten saber si la gent treu les begudes dels locals nocturns, un fet que està prohibit.” Lloret afegeix, que ara tenen una nova eina per investigar i identificar els incívics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li