Cabines contra lesions de pell, a Roses

0
868

Dermavision Solutions, que disposa d’un prototip funcional del seu aparell, és una de les empreses beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement


La start-up de Roses Dermavision Solutions ha creat un dispositiu intel·ligent que pot detectar, en només cinc minuts, lesions a la pell sospitoses de ser un melanoma. Es tracta d’un projecte pioner que consisteix en una cabina de la mida d’una persona que fotografia tot el cos del pacient i identifica les lesions que poden ser cancerígenes a través d’algoritmes d’intel·ligència artificial i sense intervenció humana. Així, el dispositiu elabora de manera automàtica un informe amb les dades recollides i l’envia al dermatòleg perquè pugui realitzar un diagnòstic amb més rapidesa.

Dermavision Solutions, que disposa d’un prototip funcional del seu aparell, és una de les empreses beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement. Fins ara, la start-up ha rebut 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com ara cobrir les despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments o llogar espais.

DISPOSITIU NO INVASIU. L’empresa empordanesa, fundada el 2019, ha creat un dispositiu no invasiu que, tal com assenyala el CEO Narcís Ricart, no té com a objectiu «substituir el dermatòleg», «sinó posar al seu abast la intel·ligència artificial per ajudar-lo a diagnosticar més ràpidament sense haver de recopilar dades de manera manual».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li