Cabanes aprova la instal·lació d’una escola privada amb el mètode Waldorf

0
1398

A partir del 2015 l’Alt Empordà podria acollir un nou centre educatiu privat. Es tractaria d’una escola d’elit amb la filosofia del mètode Waldorf. Cabanes serà el municipi on s’instal·larà el centre; concretament, on ara hi ha la granja escola La Perdiu.
L’alcalde de Cabanes, Àlex Hernández, ha confirmat que en el ple del juliol es va votar a favor de l’aprovació prèvia del projecte. La proposta anava acompanyada d’un expedient i una documentació tècnica per un canvi d’activitat. Els responsables de la granja escola han demanat que les instal·lacions es puguin convertir en un centre educatiu. Actualment, La Perdiu és una edificació ubicada en sòl urbà i “ara es tractaria de fer una excepció de la norma perquè la tipologia del nou centre ha de ser en sòl rústic”, explica Hernández.
Actualment el projecte és a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona on s’analitza la documentació per poder donar el permís de canvi d’activitat. L’alcalde de Cabanes confia que el projecte pugui tirar endavant. Tot i això, es manté cautelós dient que “el tema és ara competència d’Urbanisme però li desitgem el millor. Veiem bé el projecte i des de l’Ajuntament no hi posem cap problema”.
Ramon Sala és el responsable de la granja escola La Perdiu i parla obertament del seus plans de tirar endavant “una escola privada, d’alt estànding i amb mètodes dels països nòrdics”. Sala explica que les administracions es mostren favorables al projecte i que només estan pendents dels permisos d’Urbansime. Amb tot això, l’impulsor de l’escola espera fer realitat el projecte per d’aquí a un any, però vol ser prudent i admet que “podríem tardar un any a posar-lo en marxa o potser dos, en funció dels tràmits”. Ara s’està en l’etapa de creació del projecte i del vessant més burocràtic i “per més endavant”, diu Sala, “publicitarem i donarem el ressò mediàtic al centre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li