Buit al futbol local per la mort de Josep Serra

0
1153

Josep Serra –76 anys– va ocupar la presidĂšncia de la UniĂł Esportiva La Jonquera durant mĂ©s de vint anys i va ser una figura rellevant en la vida polĂ­tica i social del municipi fronterer


El futbol alt-empordanĂšs, i per extensiĂł el gironĂ­, estĂ  de dol desprĂ©s de la mort la setmana passada de Josep Serra –76 anys– , qui va ser president de la UniĂł Esportiva la Jonquera durant mĂ©s de vint anys, un perĂ­ode en el qual el club va fer un pas endavant amb la consecuciĂł de diversos ascensos.

El seu vincle amb la Jonquera, perĂČ, va transcendir els aspectes merament esportius. En aquest sentit, Serra tambĂ© va ser regidor i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament fronterer durant cinc mandats consecutius: des del 1991, quan Pere Brugat el va incorporar a la seva llista, fins al 2011. El seu lligam amb la polĂ­tica jonquerenca va arribar de la mĂ  del partit de ConvergĂšncia i UniĂł (CiU) i a les regidories d’Esports o GovernaciĂł, entre altres carteres. A partir del 2011 va passar a ocupar posicions simbĂČliques.

MOLT LLIGAT A L’ESPORT. Malgrat deixar la presidĂšncia de l’entitat esportiva, Serra va mantenir sempre un estret lligam amb el club verd-i-blanc, aixĂ­ com amb la prĂ ctica esportiva a la localitat alt-empordanesa. En aquest sentit, va ser una peça fonamental en la construcciĂł del rocĂČdrom i tambĂ© va ser impulsor de la festa de l’esport de la Jonquera.

Professionalment, Serra era propietari d’una empresa de duanes i tambĂ© era el soci cofundador d’El Trull d’Or, a la localitat d’Agullana.

«UNA REFERÈNCIA». Una de les persones que va compartir durant anys el projecte a la UE la Jonquera amb Serra va ser Manuel Nuñez, ara delegat de la FederaciĂł Catalana de Futbol a l’Alt EmpordĂ . «En Josep era una referĂšncia del futbol a la comarca, perĂČ tambĂ© arreu de Girona. Era una persona molt amable, sempre estava disposat a ajudar a qui fas falta i ha estat sens dubte un dels millors presidents de futbol de la demarcació», explica.

HOMENATGES. Amb l’estat d’alarma decretat des de fa unes setmanes, els homenatges en memĂČria de la figura de Serra hauran d’esperar quan acabi aquesta etapa actual de confinament. En aquest sentit, des del mateix Ajuntament de la Jonquera se li dedicarĂ  un acte, un esdeveniment que tambĂ© estan valorant altres entitats del municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li