Borrassà regula 300 fanals amb rellotges astronòmics

0
1159

Aquests rellotges tenen programades unes taules horàries que fan que s’encenguin en funció de l’hora exacta de la sortida i la posta del sol de cada dia


 

L’Ajuntament de Borrassà està desenvolupant un pla de millores de l’enllumenat públic utilitzant la tecnologia LED. Actualment al municipi hi ha més de 300 fanals (distribuïts entre el nucli urbà i els nuclis de Creixell i Vilamorell), i la Corporació hi està aplicant millores energètiques en diverses fases.

D’una banda, quan les bombetes es van fonent, es van canviant per altres de tecnologia LED. D’altra banda, el consistori també està preparant un projecte per demanar una subvenció a la Diputació de Girona, en el marc de la campanya «Del pla a l’acció» (2018-2019), per canviar diversos fanals que actualment funcionen amb bombetes de vapor de sodi i instal·lar-hi també llums LED.


Paral·lelament, també han incorporat als punts de llum del municipi uns rellotges astronòmics, també anomenats interruptors horaris, que calculen automàticament l’hora de la sortida i de la posta del sol en funció de la posició geogràfica en què està ubicat cada fanal. Aquests rellotges tenen programades unes taules horàries que fan que s’encenguin en funció de l’hora exacta de la sortida i la posta del sol de cada dia. A més, es corregeixen al minut per acabar d’ajustar les condicions de lluminositat real, facilitant d’aquesta manera l’estalvi energètic. És a dir, que avancen o endarrereixen l’encesa i l’apagada segons les condicions reals de llum, unes condicions que s’apliquen en funció de les característiques de cada zona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li