BorrassĂ  aprova el projecte per rebre aigua potable de Figueres

0
1460

L’actuació té un triple objectiu: millorar les condicions del subministrament, resoldre l’històric problema de contaminació per nitrats, i evitar el dèficit hídric de 365,75 m3/dia que podria patir el municipi


 

L’Ajuntament de Borrassà ha aprovat el projecte per connectar la xarxa d’abastament d’aigua potable del municipi a la de Figueres. L’actuació té un triple objectiu: millorar les condicions del subministrament, resoldre l’històric problema de contaminació per nitrats, i evitar el dèficit hídric de 365,75 m3/dia que podria patir el municipi (previst pel Pla Director d’Abastament d’Aigua Potable).

El projecte -redactat per l’empresa ABM- té un pressupost de 672.729,51 euros que cofinançaran l’Ajuntament, l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Girona. Preveu fer la connexió amb un sistema d’impulsió que garanteixi un cabal suficient per superar el dèficit hídric estimat i garantir una aigua lliure de nitrats. El nou traçat permetrà abastir directament el dipòsit de Borrassà i, alhora, garantir futurs subministraments a pobles propers. Aquest traçat connectarà directament la canonada de Figueres a l’altura del Pont del Príncep i, a través de la carretera de Santa Llogaia i Les Forques es desviarà cap al camí que uneix Santa Llogaia amb Borrassà fins a la carretera de Vilafant. D’allà connectarà amb el dipòsit passant per camins rurals que transcorren pel nord del nucli urbà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li