Boada defensa que la denúncia de l’excap de la comissaria de Figueres a Delort és ‘legítima’

0
1027

El secretari general d’Interior en funcions, Joan Boada, ha afirmat que la denúncia que l’excap de la comissaria de Figueres, Ferran Gómez, ha presentat contra el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, és ‘legítima’. Boada ha dit que respecta la decisió de l’excap de presentar aquesta denúncia i veu amb bons ulls que s’inici un procés per tal que ‘quedi clar el paper de cadascú’ durant la nevada. Delort va expedientar Gómez per la seva actuació durant la nevada del 8 de març. L’excap va ser suspès de sou i feina durant un mes per haver abandonat el seu lloc de treball en ple temporal. Gómez però pensa que les mesures cautelars que se li van aplicar són ‘indignes’.

La gestió de la nevada del passat 8 de març continua portant cua dins el cos dels Mossos d’Esquadra. Segons publica l’ACN, l’excap de la comissaria de Figueres, Ferran Gómez, ha denunciat el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, per prevaricació i injúries per l’expedient i les mesures cautelars que es van prendre contra ell després de la nevada.

La notícia l’ha valorat aquest divendres el número 2 d’Interior, Joan Boada, que ha mostrat ‘respecte’ a la decisió de l’excap de Figueres. ‘Haurem de valorar quines són les raons de cadascun’, ha manifestat Boada que defensa que la denúncia és ‘legítima’ perquè Gómez té dret a fer que els passos que cregui convenients ‘si creu que s’ha actuat de manera injusta contra ell’. A més, Boada ha assenyalat que Delort és el responsable de la Policia i, per tant, és qui va prendre la decisió entorn a les suspensions i sancions de Gómez.

Boada ha defensat que el cos ‘ha de ser transparent’ perquè és el responsable de la seguretat del país i també ha dit que Gómez ‘té tot el dret’ de presentar aquesta denúncia. ‘Veurem com acaba tot plegat per tal que quedi clar el paper de cadascuna de les persones en aquest cas’, ha manifestat Boada.

La darrera inauguració de la legislatura

Joan Boada ha fet aquestes declaracions en la darrera inauguració que farà com a número 2 del Departament d’Interior abans de l’entrada del nou Govern de CiU. Boada ha explicat que s’han inaugurat 33 parcs o ampliacions durant els últims quatre anys i per això ha dit que ho deixen ‘tot a punt perquè el pròxim Govern pugui continuar l’acció de Govern.

Boada ha inaugurat aquest divendres el darrer parc de Bombers de la legislatura com a secretari general d’Interior. El nou parc es troba a Santa Coloma de Farners i les obres de reforma i ampliació han suposat una inversió de 2 MEUR.

El projecte de reforma pretén adequar l’edifici, que va ser construït l’any 1984, a les necessitats actuals. D’aquesta manera, s’ha ampliat el parc amb la construcció de noves dependències i s’han rehabilitat les cotxeres. Les obres van començar fa un any i ja estan pràcticament enllestides i es preveu que durant aquest mes de desembre s’acabin d’enllestir els últims detalls.

El parc consta de dos edificis principals, un dedicat a les dependències, que té dues plantes on hi ha els dormitoris, la zona de descans, la cuina, el menjador, els despatxos, els vestuaris i els tallers. L’altre volum de l’edifici, correspon a les cotxeres on s’han fet les feines de rehabilitació amb un nou paviment i una nova coberta. El projecte també ha comptat amb obres a la zona exterior del parc. En aquest sentit, s’ha construït una zona poliesportiva i un aparcament, i s’han fet treballs de pavimentació. A més, a la zona de l’aparcament s’ha construït una caseta per emmagatzemar el material de la unitat canina.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li