Bloquejats fins el 30 d’abril

0
829

Fa un any i mig que França va tancar i controlar els passos fronteres secundaris, fet que ha complicat la mobilitat entre municipis dels dos costats de la frontera, afectant l’Alt Empordà, el Rosselló i el Vallespir, i també a les dues bandes de la Cerdanya


Indignació entre els veïns de la zona transfronterera per la decisió de França de continuar amb el bloqueig dels passos fronterers secundaris. El govern d’Emmanuelle Macron prorroga, fins el 30 d’abril del 2022, el tancament dels accessos després que expirés la mesura el passat 31 d’octubre. Per justificar-ho França s’acull a arguments com el control sanitari de la pandèmia, el terrorisme o la immigració il·legal.

Fa un any i mig que França va tancar i controlar els passos fronteres secundaris, fet que ha complicat la mobilitat entre municipis dels dos costats de la frontera, afectant l’Alt Empordà, el Rosselló i el Vallespir, i també a les dues bandes de la Cerdanya. Arran de la pròrroga decidida per França, el diputat del PDeCAT al Congrés per Girona, Sergi Miquel, ha tornat a demanar al govern espanyol que intervingui en aquesta qüestió per garantir «la lliure circulació». Miquel creu que aquest tancament implica grans pèrdues pel sector de l’hostaleria de la zona, que viu sobretot dels visitants francesos. La decisió de França no ajuda els negocis que es recuperen de la pandèmia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li