Bicicletes sí, però…

0
1296

La pràctica del ciclisme presenta un conjunt d’avantatges ambientals, de salut pública i d’estalvi econòmic, però la utilització generalitzada de la bicicleta a la nostra ciutat ha fet aflorar alguns dèficits que no podem ignorar. Un seria el baix nivell de civisme i de respecte que s’ha fet patent als nostres carrers des de fa uns quants anys. No es tracta que els ciclistes siguin més o menys respectuosos amb els seus conciutadans, sinó que el grau d’individualisme que es respira en els nostres carrers ha augmentat de manera alarmant, sobretot amb l’arribada de persones de països on no existeix un mínim d’educació viària. Un altre seria que la ciutat no està preparada per l’allau de ciclistes que s’ha produït de fa uns anys fins ara, la manca de carrils bici; un exemple d’aquesta manca de sensibilitat des del Govern seria quan es va fer la remodelació de l’avinguda Vilallonga, on, tot i la seva amplada, no es va fer un carril bici. També hi ha poquíssims aparcaments per a bicicletes, manquen en els edificis municipals, on s’ha de donar exemple. Com es volen fomentar els desplaçaments en bicicleta si no es posen aparcaments?

Hi ha ciclistes que respecten les normes i que comprenen que el vianant es mereix més respecte que ningú, però la percepció és que les voreres ja no són un lloc tranquil ni segur per passejar, i aquest problema el viuen amb especial ansietat les persones grans, amb mobilitat reduïda, quan portes un nadó en el cotxet… Davant els milers de multes a motoristes i automobilistes, el nombre de sancions imposades a ciclistes que comenten una infracció es ridícul.

En el Ple del mes de gener del 2017, és a dir, fa un any i mig, es va aprovar una moció del nostre grup municipal que demanava la modificació de l’ordenança de circulació respecte a bicicletes, patinets elèctrics, segways i un llarg etcètera de mitjans de transport anàlegs, doncs encara no s’ha produït, tampoc, la creació de la comissió de mobilitat, llargament reclamada des del PP davant del caos que diàriament patim a la nostra ciutat.

Bicicletes sí, però sempre tenint en compte que són un vehicle, que la seva circulació ha de ser respectuosa amb els vianants, ja que tenim la preferència d’ús a les voreres, els passejos i les places. També com a vehicle han de complir les normes de circulació i l’ordenança de civisme i convivència, que de vegades sembla que des del Govern estigui en un calaix i s’oblidin de fer-la complir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li