Benvinguts, espanyols! «Catalunya us estima»!

0
1819

Com és habitual en el president Torra, molt sovint ens deixa caure a través de les xarxes socials tota mena de perles i sense immutar-se el més mínim. Fa dies va tornar a excedir-se publicant el malaurat missatge «España no solo nos roba, sino que también nos mata». Doncs ves per on, davant la incertesa del turisme estranger a l’hora de viatjar, depenem dels que suposadament (segons en Torra) ens roben i maten, perquè ara salvin la temporada d’estiu a Catalunya.

Fins ara, el Governet ha atacat a Espanya amb tota classe d’improperis i el seu objectiu, desvincular-se’n. Però quan la necessitat és clara, com sempre ha estat, no ho ha dubtat a l’hora de proclamar als quatre vents que els espanyols vinguin a visitar aquesta terra tan meravellosa «que sempre els ha acollit desinteressadament». Grans campanyes publicitàries sota lemes com «la felicitat és estar units» o bé «Catalunya és millor amb vosaltres», que animen els ciutadans «del país veí» a gastar-se els pocs quartos que els quedin en un territori que «sempre els ha acceptat».

En el cas de Figueres, l’Ajuntament anuncia un pla estratègic de turisme per posicionar la ciutat com a referent cultural i comercial, on igual que ha fet la Generalitat, la campanya es dirigirà al mercat nacional, és a dir, a la resta d’Espanya. El pla es va presentar l’1 de juny, poc més de tres setmanes abans de l’obertura de fronteres i de l’autorització de mobilitat entre províncies. Són 15 accions plenes de bones intencions, paraules buides i sense dates ni concreció: «potenciar», «promoure», «signar un conveni»… Com sempre, anem tard i malament! Altres poblacions de la nostra mateixa comarca fa setmanes que ja han iniciat una campanya real amb fets, i no un brindis al sol que ens ofereixen l’alcaldessa i el regidor de turisme i cultura.

D’altra banda, diuen que elaboraran un vídeo promocional de la ciutat sota el títol «Figueres t’espera», però no diuen ni quan ni com. Sempre en futur i res sòlid sobre la taula, quan a la resta de poblacions turístiques de la província ja fa setmanes que han començat la campanya de promoció.

Pel Partit Popular, els que ens sorprèn, i molt, és quan plantegen que tenen la intenció de treballar braç a braç amb el Consorci del Castell de Sant Ferran per potenciar-lo turísticament. El que és evident és que cal recordar que l’actual alcaldessa d’ERC, Agnès Lladó i els seus socis comunistes de la CUP eren partidaris de recuperar el castell i de trencar tota mena de relacions. I per descomptat, l’altre soci de l’actual Govern, Xavier Amiel, va comunicar durant la campanya electoral que en reclamarien la titularitat municipal. Tot plegat, una vergonya!

Per nosaltres, el Partit Popular, el castell de Sant Ferran sempre ha estat una gran aposta i així va quedar palès mitjançant les nostres esmenes proposades als diferents pressupostos. Vam aconseguir, entre altres coses, l’arranjament dels accessos de la pujada del Castell, la neteja anual d’herbes i rebrots d’arbust a la zona coneguda com la «ruta del colesterol», el servei de bus llançadora per arribar al castell des del centre. Doncs bé, aquest darrer servei, el Govern ja l’ha eliminat i tampoc han dut a terme la partida existent per l’arranjament de part de l’esplanada del castell i la seva il·luminació.

Ara cal que el Govern treballi de valent per aconseguir-ho. Que aquesta crisi en la qual encara estem submergits ens serveixi perquè el proper eslògan sigui «junts millor» i no només s’utilitzi en una sola campanya, sinó que sigui per sempre.

El desig del Partit Popular és que ens puguin visitar TOTS els turistes, tant els de Catalunya com els de la resta d’Espanya i, per descomptat, els internacionals. I que la majoria d’ells trobessin un territori net de totes aquelles manifestacions separatistes que, fins ara, només han fet que destruir la nostra estimada Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li