Benvinguts al «club»

0
1111

Quan les eleccions municipals s’aproximen en l’horitzó sempre es comencen a sentir propostes que de vegades pequen d’agosarades, i a la vegada alguns partits s’encorden de la inseguretat i la manca de civisme que alguns grups denunciem des del principi del mandant. Un primer exemple seria el PSC, que ha tingut la competència de Seguretat durant anys, i que ara no recorda la seva ineficàcia en aquesta àrea. Segurament la seva principal aportació va ser instaurar hores extres en la Guàrdia Urbana a 35 euros l’hora per fer patrullatge a peu, que és la feina que s’ha de fer dintre del sou; si no per què paguem? Per no baixar del cotxe?

El segon exemple seria per ERC, que de sobte descobreix la problemàtica de la zona oest, i surten indignats en sentir les queixes dels veïns i les veïnes sobre la manca de seguretat, de neteja i d’incompliment constant de l’ordenança de civisme i convivència, per cert com a la resta de la ciutat. Quan des del PP denunciem constantment aquesta situació hem hagut de sentir que volíem trencar el «famós» pacte de ciutat per la zona oest, per nosaltres «pacte de silenci», i que volíem aplicar una política de «mà dura» en contra de la seva política social, que era la veritable solució. Alguna raó tindríem quan ara aquests partits, i aviat algun altre, es volen apuntar al «club» de la lluita contundent i constant contra el patiment de tots aquells barris, ara agrupats com a Coordinadora Josep Casero, doncs benvinguts siguin.

Davant de la difícil convivència en el sector oest, des del nostre partit sempre hem dit, i mantindrem, que la solució no és fàcil, però que en aquells barris no es poden tornar a sentir enganyats amb falses promeses com la del trasllat de la Casa Cuartel de la Guàrdia Civil a prop del barri de Sant Joan que va fer l’exalcalde Santi Vila, i que li va fer guanyar les eleccions del 2011 en aquell sector, o l’enderrocament de les 44 cases, promesa feta per Marta Felip abans de les últimes eleccions municipals.

No som els únics socis en aquest «club», però si ens considerem socis fundadors de la lluita per fer que aquell sector torni a ser atractiu per a qui volguí venir a viure a la nostra ciutat, per treballar i conviure dintre de les normes de civisme, com van fer en el seu moment gent treballadora que va venir a Figueres per fer una ciutat més gran i millor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li