Ben arrelats a la Muga

0
1618

Enguany s’ha creat l’Associació Esportiva i Cultural Arrelats a la Muga, fundada i liderada per Martí Lagresa


Malgrat que a vegades el destí és imprevist i capriciós, el treball perseverant acostuma a tenir la seva recompensa. Trobem un cas d’aquest esforç a Sant Llorenç de la Muga, on el passat mes de març es va constituir l’Associació Esportiva i Cultural Arrelats a la Muga, una entitat que, tot i que va aflorar aquest 2019, ja feia temps que estava en marxa. Faltava, no obstant això, un salt burocràtic: «L’associació no sorgeix d’un moment a un altre, l’entramat d’idees i projectes que avui en dia conformen l’entitat va néixer ara fa tres anys, i el fet d’haver esperat tant per institucionalitzar-la és a causa que jo, com a president, volia esperar a ser major d’edat per poder-la representar i ser-ne el cap visible», detalla Martí Lagresa, fundador i president d’Arrelats a la Muga.

Com explica el jove, la fita capital que persegueix la iniciativa és donar a conèixer el poble, i una de les vies cabdals per assolir-ho és a través de l’esport. Un exemple clar és la Fox Trail, una cursa de muntanya que transcorre per una bona part dels paratges que abracen Sant Llorenç de la Muga i que aquest any ja ha celebrat la tercera edició. Ara bé, aquesta prova, ja consolidada, no serà l’última: «La Fox Trail és un projecte que ens ocupa molta feina i dediquem gran part de l’any en organitzar-la i coordinar-la perquè el dia de l’esdeveniment tot surti bé. A banda, tenim diversos projectes entre mans que podríem dir que encara s’estan coent a foc lent i serien equiparables a la Fox Trail», diu Lagresa.

Paral·lelament, i fora de l’àmbit competitiu, Arrelats a la Muga dissenya excursions didàctiques de diferents temes i per a tots els públics. En aquest sentit, l’entitat confecciona trimestralment un calendari d’activitats en què inclou excursions de diferents dificultats.

EL POBLE I EL SEU ENTORN, L’EIX. «Evidentment l’objectiu que sobresurt i que podrĂ­em dir que Ă©s el pal de paller i pel qual treballem Ă©s el poble. El nostre mĂ xim objectiu Ă©s treballar pel poble i fer del nostre municipi un punt de trobada per tots aquells que vulguin participar d’una manera o altra en les nostres activitats», puntualitza Lagresa.

En aquest sentit, i per aconseguir precisament complir amb aquest objectiu, l’entitat disposa d’un ferm component esportiu, amb excursions i rutes al capdavant, però tambĂ© patrimonial, amb la coneixença i la divulgaciĂł del territori. «L’associaciĂł pretĂ©n emmarcar gran part de les activitats a la coneixença del territori per mitjĂ  de l’esport, Ă©s cert, però tambĂ© conèixer la història que ens envolta per mitjĂ  d’altres activitats, com ara xerrades, i, a mĂ©s, promoure actuacions per defensar i cuidar el nostre paratge. El que s’intenta Ă©s donar cabuda a tothom i preparar activitats diverses perquè qualsevol persona independentment de la seva forma fĂ­sica pugui participar sense problemes», afegeix el president abans d’explicar els objectius immediats: «Estem treballant per eixamplar la base humana de l’associaciĂł, i ho estem aconseguint».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li