Basar il·legal a peu de platja

0
1458

Ja són entre 400 i més de 600, segons les fonts, els venedors del top manta que hi ha instal·lats al passeig de Roses


Des de fa 10 anys el problema de la venda ambulant il·legal s’estén com una taca d’oli als municipis turístics. Roses és la localitat de la comarca més perjudicada i on el fenomen no s’atura malgrat les tàctiques i els mitjans utilitzats per fer-hi front. Enguany, el nombre de manters passa dels 400, segons l’Ajuntament, i dels 600, segons els càlculs de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida, la zona més afectada del municipi.

Des de fa un parell de temporades no només no s’aconsegueix frenar el nombre de manters, sinó que s’està topant amb problemes d’incivisme i amb conductes agressives per part del col·lectiu de venedors. Darrerament es difonien les imatges d’una baralla entre manters i turistes en una propietat. Els venedors van amagar la mercaderia al jardí perquè plovia i un veí s’ho va endur per avisar la policia. L’episodi va acabar amb un enfrontament, ja que els manters van voler recuperar el material de manera violenta. A tot això s’hi sumen les queixes no només dels comerciants de la zona per la competència deslleial, sinó les d’aquelles persones que intenten passar les vacances de manera tranquil·la, siguin turistes que lloguen habitatges o propietaris. I és que l’agressivitat o les males conductes que hi ha s’estan fent insuportables. Hi ha qui explica que alguns manters fan les necessitats a prop de jardins o terrasses dels turistes.

Des de l’Ajuntament de Roses s’han fet públiques diverses intervencions d’aquest estiu. Durant tot el juliol i principis d’agost hi ha hagut actuacions fora de les zones del propi passeig que «superen la totalitat d’articles decomissats durant tot l’estiu del 2018». D’altra banda, fa una setmana, una intervenció conjunta entre la Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra donava com a resultat una retirada de material per un valor de venda al públic de 30.000 euros. Un seguiment policial va permetre decomissar quatre vehicles que operaven com a magatzem i estaven plens de material falsificat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li