Barris: recuperar l’esperança

0
1821

S’han acabat els barris oblidats. És moment d’aixecar-se i lluitar per recuperar el que és nostre. Li direm alt i clar a aquest vergonyós govern de Figueres: Prou! La pèrdua de qualitat de vida en els barris té els dies comptats.

Durant l’última dècada, més intensament des que ERC i PSC van arribar al govern, els barris de Figueres han sofert una constant pèrdua de qualitat de vida: okupacions, inseguretat, tancament de comerços, carrers i places brutes, herbes i pintades apareixen per tot arreu, mobiliari urbà trencat, botellons, parcs en els quals ja no es pot estar, un servei de recollida d’escombraries que no compleix els estàndards, falta de serveis públics…

Aquesta situació és reversible amb un canvi de govern i la decisió ferma de recuperar la vida en els barris. Els veïns dels barris populars clamen per un gran canvi. Recuperar, des de la il·lusió i l’esperança, uns barris oblidats que volen passar de «l’això no té solució» a donar la batalla amb la finalitat d’aconseguir més inversions i més seguretat i augmentar la qualitat de vida. El meu compromís, i el del meu partit, Ciutadans, és el compromís amb el present i el futur d’uns barris que mereixen molt més.

Els barris populars de Figueres són els grans absents en els discursos i polítiques del govern d’ERC i PSC. Barris on viuen una àmplia majoria de figuerencs que es troben en greu declivi i per on rares vegades apareixen l’alcaldessa o el vicealcalde, més preocupats pel bombo i plateret que per les necessitats actuals dels seus veïns. És una vergonya que els ciutadans dels barris hagin sigut els grans oblidats d’aquest mandat.

Al Culubret, la Marca de l’Ham, a l’Olivar Gran, Horta Capallera, Ral·li Sud, a la zona nord-oest, el barri de l’Estació, en general a tots els barris, les trucades a la policia per culpa d’actes vandàlics se succeeixen, i malgrat els esforços dels agents, no solen fer efecte; tampoc la neteja, que brilla per la seva absència, s’ha permès l’okupació d’edificis i habitatges i s’ha silenciat els veïns de tota la vida que protesten contra el desgovern de l’alcaldessa i el vicealcalde.

La deixadesa d’aquest govern s’expandeix com un virus i infecta tota la ciutat. Figueres necessita recuperar l’orgull i l’èxit d’una ciutat oberta al turisme, a la inversió, a les empreses i els emprenedors. També, i sobretot, una ciutat on tots puguem tenir un projecte de vida digne i que els nostres esforços es vegin compensats. Des de Ciutadans Figueres treballem dia a dia, a peu de carrer, braç a braç amb els nostres veïns, escoltant i aportant solucions i alternatives perquè la seva veu sigui escoltada a l’Ajuntament i perquè els barris recuperin l’esplendor perduda.

No és una tasca fàcil. Per a nosaltres no hi ha ni barris oblidats ni veïns invisibles, el nostre és un compromís amb tots els veïns i veïnes, tots els dies. Només treballant des de la proximitat i l’empatia és possible comprendre la dimensió dels problemes dels nostres veïns. La determinació, la voluntat i el compromís són els agents del canvi en els barris. No solament volem fer-ho, sinó que ho farem possible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li