Banannabeach: una dècada de rumba tocada per la tramuntana

0
1131

Els músics arrenquen la Gira dels 10 Anys aquest dijous, a la sala La Mirona de Salt, amb una nova posada en escena


 

La rumba, d’aire fresc i festiu, dels Banannabeach va néixer fa una dècada, l’any 2009. Després de la gira de Rico y suave mambo, un àlbum publicat la primavera passada, per aquest any en preparen una de ben especial: la Gira dels 10 Anys. Un dels fundadors de Banannabeach, el cantant Oriol Rodríguez, rememora els orígens i comenta l’evolució d’un grup que ha aconseguit fer-se un lloc als escenaris del país: «Vam començar com comencen molts grups, amb dos amics que toquen. I sempre hem tingut concerts, per això no hem parat mai. A nosaltres no ens preocupa si ve molta o poca gent, perquè som un grup que ens autogestionem i tampoc tenim els mitjans per ser coneguts a pertot. La nostra feina és fer passar una bona estona al públic». Van començar sent dos músics i, després d’anades i vingudes, actualment formen la banda onze components: el mateix Oriol Rodríguez, cantant; Adrià Medinilla, guitarra espanyola; Andreu Viarnés, guitarra elèctrica; Edu Ayerbe, pailes; Sergi Rodríguez, trombó i veu; Ignasi Caballé, teclats i saxo; Albert Ramos, baix; Antoni Vives, percussió, i Roger Carreras, bateria. A part, sempre els acompanya com a tècnic de so Oriol Bauleñas.

OBJECTIUS DE CARA ALS 10 ANYS. La perspectiva dels deu anys ha estat un punt d’inflexió per la banda que, en les seves paraules, es vol anar «professionalitzant»: «Quan vam veure que s’acostaven els deu anys, ens vam trobar en un punt que havíem de prendre decisions. I és que sempre ens ha costat organitzar la gent i no teníem un mètode de treball. Durant tots aquests anys, amb molt poca dedicació ens anava bé, amb un ritme semiprofessional i una trentena de concerts en dos mesos i mig», diu el cantant. Per això, el mes de setembre, acabats els concerts promocionals de Rico y suave mambo van continuar assajant per treballar els directes i la posada en escena de cara a la Gira dels 10 Anys. El primer concert de la nova gira serà dijous a la sala La Mirona de Salt, al festival Interfest i compartint cartell amb KOJB, Caritat Humana i Modus Operandi: «Tindrem una gira i un so més madur. I per la posada en escena, tenim un públic que està una hora i mitja davant nostre, ens venen a escoltar però al final també és una obra de teatre i han de passar coses», avança el músic.

TERCER ÀLBUM. Oriol Rodríguez no s’aventura a predir el futur del grup, tot i que assegura que la celebració dels deu anys els manté vius, així com la idea de treure un tercer treball, que tingui la «pinzellada» dels seus directes. De moment, encara han de donar a conèixer els nous concerts de la gira, però ja ho tenen tot a punt per fer tota una declaració d’intencions a La Mirona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li