Baldufa, sinònim de Figueres

0
1041

El projecte gastronòmic pretén crear un nou element identificador de la ciutat


 

El Museu del Joguet, Comerç Figueres i Pastissers de Figueres, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, han posat en marxa la iniciativa «Mona de Figueres, la baldufa catalana». L’objectiu del projecte és la creació d’un producte exclusiu i propi de les pastisseries de la ciutat de Figueres que contribueixi a posicionar la ciutat com un referent gastronòmic i turístic de Catalunya.

Per aquest motiu es proposa el disseny d’una baldufa amb una sorpresa a dins (una baldufa petita), que ja està disponible en xocolata blanca, xocolata negra i xocolata amb llet. Els productes es poden comprar a les pastisseries de Figueres, a un preu de 3 euros. A més a més, també es podran demanar com a postres en una vintena de bars i restaurants de la ciutat.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que «aquesta iniciativa és un exemple de treballar conjuntament, administració, Associació Comerç Figueres i Museu del Joguet. Sinergies que ajuden a promocionar la ciutat, el comerç i el turisme». Una opinió que també comparteix el vicepresident de Comerç Figueres, Toni Moreno, «treballar tots a l’una per fer que Figueres sigui una ciutat viva, amb dinamització comercial i amb un teixit econòmic potent, potenciant i donant a conèixer els productes de proximitat».

DE L’OBRADOR A LA TAULA. L’Opera Pastisseria és un dels establiments que juntament amb L’Obrador d’en Quimo, Pastisseria Fàbrega, Pastisseria Parc Bosch, Pastisseria Talldolç i la fleca Maia, s’encarreguen de l’elaboració d’aquestes delícies. El seu mestre obrador, Salvador Muñoz, explica com és el procés de creació «cadascuna de les tres variants de xocolata té un tipus de temperatura diferent. Nosaltres preparem les dues parts que conformen la baldufa amb un motllo i abans de juntar-les col·loquem la petita baldufa de fusta l’interior. Com un ou kinder… però amb qualitat».

Segurament aquesta qualitat i el preu competitiu que té, fan que de moment estigui tenint molt bona sortida «és una forma de reivindicar la qualitat que hi ha a Figueres, i alhora una oportunitat perquè quan la gent vingui a visitar-nos es pugui emportar de record un element icònic com és aquesta baldufa». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li