Baixen fins als 373 els positius per Covid a la comarca pel nou sistema de recompte

0
1252

Pel que fa a les dades facilitades per la Fundació Salut Empordà, fa més de 20 dies que l’hospital de Figueres no registra víctimes mortals


Novetats aquesta setmana amb les xifres del departament de Salut sobre la SARS-CoV-2. Els casos positius s’han reduït a la majoria de municipis i àrees bàsiques de salut pel canvi de criteri en el recompte, el passat 13 de maig. Ja no es consideren positius de Covid-19 els testos ràpids. Només es tenen en compte els resultats de les proves PCR (el diagnòstic més fiable). Així, l’Alt Empordà ha passat dels 516 positius de la setmana passada als 373 aquesta.

L’increment de xifres, però, és considerable amb els casos dels sospitosos (de 2.793 a 3.136 aquest dilluns). Els sospitosos són totes aquelles persones que han presentat símptomes i directament el sistema sanitari els ha classificat com a possible cas. El que determinarà el positiu clar serà la prova PCR. Precisament, una altra novetat és que els centres d’atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària de Girona fan proves PCR a pacients amb simptomatologia compatible amb la Covid-19 coincidint amb l’entrada de la demarcació en fase 1. Quan els professionals de l’atenció primària detecten, sigui amb visites presencials o telefòniques, un pacient amb símptomes que indiquin que es podria haver contagiat de coronavirus, li donaran cita per fer-se la prova o li faran allà mateix de manera immediata. Les PCR es fan amb prescripció mèdica i seguint criteris clínics. Els resultats es tenen en 24 o 48 hores.

Pel que fa a les dades facilitades per la Fundació Salut Empordà, fa més de 20 dies que l’hospital de Figueres no registra víctimes mortals. El darrer balanç és de 319 casos positius, 169 altes hospitalàries i 24 defuncions. Actualment, hi ha 9 persones ingressades per coronavirus. Pel que fa als professionals, dels 96 casos que s’han produït, 1 encara és positiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li